Nieuwbouw Villa Bos, een woning met contrasten

Aan de rand van een bos nabij Eindhoven ligt het kavel voor de nieuwbouw van Villa Bos. Medio 2015 kwam de opdrachtgever bij ons met de vraag voor een ontwerp voor een luxe villa gelegen in een bosrijke omgeving. Hierbij kwamen we direct uit op een ontwerpvoorstel voor een woning met een grote rieten kap. Eentje die door zijn vorm en materiaalgebruik opgaat in zijn omgeving.
De opdrachtgever was direct enthousiast over het ontwerp. Vervolgens zijn we het plan samen gaan ontwikkelen tot een compleet plan, dat aan alle specifieke wensen van de opdrachtgever voldoet.

Concept Villa Bos

Een grote geknikte rieten kap, met daaronder verschillende open, gesloten en semi-transparante volumes, dat is het concept van dit ontwerp. Villa Bos zit vol contrast tussen open en gesloten, maar ook zijn contrasten aanwezig in het kleur- en materiaalgebruik. Samen met de spannende zichtlijnen, doorkijkjes en lichtinvallen maakt het een bijzondere villa. Door het gebruik van natuurlijke materialen en speelse, schuine lijnen komen de ruimtes nog beter tot zijn recht. De bomenstructuur in de wijk en op het terrein zullen een warm welkom zijn voor de nieuwe villa.

Gewenst wooncomfort

De villa voldoet aan alle actuele, hoogwaardige eisen met betrekking tot de isolatiewaarden. Dat vormt, samen met de nieuwste technologie op installatiegebied, de basis voor het door de opdrachtgever gewenste wooncomfort. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een bodemwarmtewisselaar die zorgt voor zowel de verwarming als voor de koeling van Villa Bos.

Uitvoering

Op 1 mei 2017 is de aannemer gestart met de uitvoering van de kelder, die onder de gehele villa is gesitueerd. De totale villa heeft een grootte van circa 2.700 m3. Het ontwerp omvat daarbij ook nog het bijhorende poolhouse en het zwembad en is in het voorjaar van 2019 in gebruik genomen door de opdrachtgever.

Volledige opdracht

Voor onze opdrachtgever hebben wij het totale plan uitgewerkt. Vanaf het ontwerp, via de vergunningen en de aanbesteding, naar de uitvoeringstekeningen. Dit heeft als voordeel dat er geen kennis verloren gaat en er gedurende het hele proces met een esthetisch oog naar technische oplossingen wordt gekeken. Alleen dan kun je een uniek ontwerp als dit tot in detail verwezenlijken. In deze villa kun je het bouwkundige ontwerp ook niet los zien van het interieur ontwerp. Dit behoorde daarom ook tot onze complete opdracht.

Doordat we ook de bouwbegeleiding verzorgen, ontlasten we onze opdrachtgever maximaal. Met onze kennis van handelen en van het plan (inclusief de achterliggende gedachtes bij gemaakte keuzes), zorgen we ervoor dat men krijgt wat men voor ogen heeft gehad bij vaststelling van het ontwerp.
Tijdens de uitvoering heeft ook de aannemer (Van Dinther Bouwbedrijf) een beroep op ons gedaan. Vanuit het 3D-model hebben we diverse ondersteunende werkzaamheden voor zijn werkvoorbereiding en uitvoering kunnen verrichten.

Complete dienstverlening

Wilt u ook geïnspireerd worden door de unieke mogelijkheden van uw nieuw- of verbouwproject? Neem dan vrijblijvend contact op met architect Sanne van de Berg ([email protected]). Als u meer wilt weten over onze complete dienstverlening betreffende deze villa of over de mogelijkheden van uw eigen plan, dan kunt u contact opnemen met projectleider Toon Verbakel ([email protected]). In beide gevallen kunt u ook telefonisch contact opnemen via 0413 – 36 67 11.

>>> Interieurontwerp Villa Bos

>>> Videoregistratie Villa Bos (YouTube)

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Volledige opdracht, inclusief interieur
Particulier
2015
2019
Constructief advies: Adviesburo Bekendam
Uitvoering: Van Dinther Bouwbedrijf