Home > Projecten > Woningbouw particulier > Nieuwbouw Villa Dorpsrand

Nieuwbouw Villa Dorpsrand

Een ruime villa met open zichtlijnen. Schuurwoning met veel glas voor een optimale binnen-buitenbeleving.

Opdracht

Ontwerp nieuwbouw landelijke villa met bijgebouw

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Gemert, Nederland

Partners

Bouwbedrijf Willem Verbakel
Goudstikker De Vries

Nieuwbouw Villa Dorpsrand

Deze villa van ruim 1160 m3 is gebouwd op een ruimte-voor-ruimtekavel aan een typisch Brabantse dorpsrand. HHet ontwerp van de woning is passend bij de landelijke sfeer en de omliggende karakteristieke boerderijen.

In het bestemmingsplan was een terugliggend en verspringend bouwblok aangegeven. In het ontwerp is daar optimaal gebruik van gemaakt. Doordat de woning verder van de weg af ligt, is met de tuin een stukje natuur ingericht waarbij de bestaande bomen gehandhaafd konden blijven en de waterloop een betere ecologische waarde heeft gekregen. Door de combinatie van een wadi en de waterloop komt ook de afkoppeling van hemelwater ten goede aan de natuur.

Ontwerp

De indeling van de villa is gericht op de openheid van het gebied eromheen. De gesloten noord-westzijde geeft geborgenheid, terwijl door de glazen zuid-oostzijde de ruimtes overgaan in de tuin. Langs de gehele zuid-oostgevel verbindt een ‘looproute’ de in open verbinding met elkaar staande ruimtes. De vele zichtlijnen maken de grote woning toch erg overzichtelijk.

Samenwerking opdrachtgever

Om tot het voor onze opdrachtgever meest gewenste resultaat te kunnen komen, zijn we samen aan de slag gegaan. Tijdens het traject vanaf het eerste ontwerp tot en met de nazorg na oplevering is er veelvuldig overleg en afstemming geweest. “Ik wist niet dat er zoveel met de bouw gemoeid was. Maar ik heb heel veel geleerd. Alle keuzes zijn goed onderbouwd en overwogen. We zijn heel trots en blij met het resultaat”, aldus onze opdrachtgever. En dat is nu juist waar het om gaat. Zo maken wij van niets, iets heel bijzonders!

Energie nul

De villa is ‘Energie nul’ en All-Electric gemaakt. Een aardwarmtepomp zorgt voor verwarming in de winter en koeling in de zomer. Het aantal van de in het dak geïntegreerde pv-panelen is afgestemd op de behoefte voor woninginstallaties en consumptief gebruik van de bewoners. De ventilatie is uitgevoerd als CO2-gestuurde balansventilatie met warmteterugwinning. En alles in de woning is elektronisch te regelen via een uitgebreid domoticapakket.

Publicatie The Art Of Living Magazine

In de tweede editie van de 20e jaargang van The Art Of Living Magazine is een reportage opgenomen over deze bijzondere villa. Online is de reportage in te zien via onderstaande link.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: