Home > Projecten > Woningbouw particulier > Nieuwbouwwoning Velmolen Oost, Uden

Nieuwbouwwoning Velmolen Oost, Uden

Moderne bakstenen woning in Uden

Opdracht

Volledige opdracht

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Uden, Nederland

Start project

Januari, 2016

Oplevering

Januari, 2019

Woning Velmolen Oost, Uden

Nieuwbouwwoning Velmolen Oost, Uden

Deze woning is gerealiseerd in de Udense wijk Velmolen Oost, in het deelgebied ‘Het Eerste Nieuwe Erf’. Dit deelgebied bestaat uit kavels die rondom een klein hofje liggen. Het hofje heeft een groene inrichting en sluit aan op het bestaande bosgebied aan de westzijde. Door de intieme ligging rondom het hofje hebben alle percelen een relatief smal front en worden ze naar achteren toe breder. Dit geeft aan de voorzijde een gevoel van intimiteit, terwijl er aan de achterzijde kan worden genoten van een grote privétuin. De woningen hebben de vrijheid in architectuur, waardoor diverse architectuurstijlen door elkaar worden gebruikt.

Contrast

Deze moderne woning van baksteen springt er direct uit, tussen de wat meer traditionele woningen. Het contrast tussen de krachtige beweging van de twee hoofdvolumes en de invulling daaronder zijn goed afleesbaar in de gevels. Om dit contrast ook in de materialisering te versterken, is er duidelijk verschil tussen horizontaal en verticaal toegepast metselwerk. De kracht van het ontwerp zit in de eenvoud van materialen en de dynamische vorm. Een spel van open en gesloten, van verbinden en van net even loshouden van elkaar, levert een spannend beeld op voor deze woning.

Indeling

Op de begane grond bevinden zich, naast woonkamer, keuken, hal en bijkeuken, ook een slaapkamer met badkamer. De kinderslaapkamers en bijbehorende badkamer bevinden zich op de verdieping. De natuurlijke overstekken zorgen voor zonwering, zodat de grote gevelopeningen naar de tuin, gelegen op de zuid- en westzijde niet voor oververhitting zorgen.

Publicatie The Art Of Living Magazine

In de derde editie van de 21e jaargang van The Art Of Living Magazine is een reportage opgenomen over deze bijzondere woning. Online is de reportage in te zien via onderstaande link.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: