Home > Projecten > Woningbouw particulier > Nieuwbouw warme villa

Nieuwbouw warme villa

Een warm-moderne woning in het buitengebied van Schijndel. Een fraai totaalconcept.

Opdracht

Ontwerp nieuwbouw landelijke villa

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Schijndel, Nederland

Partners

C'avante Interior & Design

Warme woning Schijndel

Nieuwbouw warme villa

Een warm-moderne woning in het buitengebied van Schijndel. Een fraai totaalconcept. 

Een woning die als een maatpak past, helemaal afgestemd op de wensen van de bewoners. Met warme materialen, natuurgetrouwe tinten en vooral functioneel, perfect voor een gezin met drie kinderen – en twee honden – dat vaak familie en vrienden over de vloer krijgt. 

Verbinding tussen binnen en buiten

De entree, met haar hoge vide, schuin aflopende dak, de enorme hoeveelheid lichtinval en de eikenhouten trap is een ruimte die meteen indruk achterlaat. Boven is een lange hal waaraan zich de slaapkamers van de kinderen bevinden. En aan het einde van deze gang is de suite van de ouders. Er is mooi gebruikgemaakt van de schuinte van het dak door de suite aan te kleden met houten balken. Wanneer je om het slaapvertrek heen loopt, kom je uit in de dressing met aansluitend de badkamer, waar het bad de show steelt. Meteen valt hier de kracht van het ontwerp op: de verbinding tussen binnen en buiten!

Omgeving voegt waarde toe

En ook op de begane grond valt deze binnen-buitenverbinding op. De omgeving van de villa, voegt een enorme esthetische waarde toe. Wat je vooral op de begane grond goed ziet, is dat de overgang tussen de parkachtige tuin met natuurvijver en het interieur heel subtiel is. Dat komt onder meer door de overkapping, waardoor je – als je van binnen naar buiten gaat– niet direct in de tuin staat. De overkapping fungeert als een verlengstuk van de woning

Familieband als uitgangspunt

De L-vorm van de woning is ontzettend gunstig; eenmaal binnen heb je enkel nog oog voor de prachtige tuin en mooie leefruimtes. Met aan de tuinzijde de sfeervolle leefruimtes zoals de keuken en living. Hierdoor sta je continu in contact met elkaar en de prachtige tuin. In de multifunctionele ruimte kunnen de bewoners met —vrienden of familie naar voetbalwedstrijden kijken, samen eten, verjaardagen vieren en een potje poker spelen aan de bar. Ook is er een kleine werkplek voor als je even je mail wilt bijwerken. Verderop bevinden zich een thuiskantoor en een sportruimte met douche. Het is een groot huis, maar elke ruimte wordt gebruikt. Doordat de indeling zo goed doordacht is, de kleuren en materialen van het in- en exterieur zo mooi op elkaar zijn afgestemd en een warme uitstraling geven, krijg je nergens het gevoel dat de woning overdreven groot is. Dit is echt een gezellig thuis. 

Publicatie The Art Of Living Magazine

In de december editie 2022 van The Art Of Living Magazine is een reportage opgenomen over deze bijzondere villa. Online is de reportage in te zien via onderstaande link.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: