Home > Projecten > Woningbouw particulier > Nieuwbouw moderne schuurwoning Heuvel, Veghel

Nieuwbouw moderne schuurwoning Heuvel, Veghel

Wat begon bij zeer bescheiden initiatiefnemers, resulteerde in nieuwe architectuur. En niet alleen voor Veghel, maar ook daarbuiten.

Opdracht

Ontwerp en uitwerking moderne schuurwoning

Opdrachtgever

Fam. Van den Tillaart

Locatie

Veghel, Nederland

Start project

Januari, 2008

Oplevering

Januari, 2012

Schuurwoning Veghels Buiten

Nieuwbouw moderne schuurwoning Heuvel, Veghel

We kregen van onze opdrachtgevers het volste vertrouwen om deze moderne schuurwoning voor hen te ontwerpen. Samen met de pioniersgeest van de opdrachtgevers gaf ons dit de kans om een woning te ontwerpen die echt een nieuwe wending geeft aan de huidige architectuur. Het was de eerste woning binnen het nieuwe bestemmingsplan ‘Veghels Buiten’. Voor de toenmalige gemeente Veghel nieuw. En ook voor de bewoners van het gebied was de nieuwe architectuur een frisse wind.

Schuurwoning Veghels Buiten

De woning en het bijgebouw kennen een streekgebonden materialisering en vormentaal. Ze passen daardoor uitstekend in de situatie. Met name het overdekte uitkragende terras boven de vijverpartij geeft de woning een zeer moderne twist. De opdrachtgevers wilden graag een levensloopbestendige woning met de hoofdslaapkamer op de begane grond. Maar wel met mogelijkheden om voor een toekomstige bewoner ook slaapkamers op de verdieping te kunnen maken. Daarnaast wilden ze een ingetogen maar wel spannende woning, met veel en mooi natuurlijk licht. De woning moest uiteraard aan de duurzaamheidseisen voldoen, maar de ambities lagen hier nog hoger. Daarom werd de woning goed geïsoleerd en lieten zij een broninstallatie met een warmtepomp installeren. 

Trots maar bescheiden

Wat begon bij zeer bescheiden initiatiefnemers, resulteerde in nieuwe architectuur. En niet alleen voor Veghels Buiten of voor Veghel. De foto’s van hun schuurwoning in Veghels Buiten gingen al snel via internet heel Nederland door (en de landsgrenzen over). “Er stonden elk weekend mensen bij ons voor de deur om foto’s te maken. En nu nog steeds!” Trots zijn ze, maar tegelijk ook bescheiden. De eenvoudige hoofdmassa met zijn bijzondere kader-element aan de tuinzijde is een perfecte vertaling van de aard van de bewoners; op het eerste gezicht eenvoudig en ingetogen, maar toch bijzonder en een feest voor iedereen die ze mag leren kennen.

Buiten binnen

“Het meest gelukkig zijn we met het zicht op de tuin. De keuken is licht en het voelt net alsof je al buiten bent. We zitten heel graag met familie en vrienden op het terras onder de overkraging en genieten dan van onze tuin. We hadden dit nooit zelf kunnen bedenken en zijn blij dat LA | Architecten Ingenieurs onze wensen perfect heeft vertaald.”

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: