Home > Projecten > Woningbouw particulier > Nieuwbouwwoning Villa Bos

Nieuwbouwwoning Villa Bos

Aan de rand van een bos nabij Eindhoven is deze nieuwbouw Villa Bos gerealiseerd.

Opdracht

Opdracht tot ontwerp van het exterieur en interieur.

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Son, Nederland

Oplevering

April, 2019

Partners

Adviesbureau Bekendam
Van Dinther Bouwbedrijf

Villa Bos

Nieuwbouwwoning Villa Bos

Een woning met contrasten

Aan de rand van een bos nabij Eindhoven is Villa Bos gebouwd. Een woning die door zijn vorm en materiaalgebruik opgaat in zijn omgeving. De grote geknikte rieten kap, met daaronder verschillende open, gesloten en semi-transparante volumes, is de basis van dit ontwerp. Villa Bos zit vol contrasten. Open en gesloten vormen en contrasten in kleur- en materiaalgebruik. Samen met de spannende zichtlijnen, doorkijkjes en lichtinvallen maakt het een bijzondere villa. Door het gebruik van natuurlijke materialen en speelse, schuine lijnen komen de ruimtes nog beter tot zijn recht. De bomenstructuur in de wijk en op het terrein zijn een warm welkom voor de nieuwe villa.

Gewenst wooncomfort

De totale villa heeft een grootte van circa 2.700 m3. Het ontwerp omvat daarbij ook nog het bijhorende poolhouse en het zwembad. De villa voldoet aan alle actuele, hoogwaardige eisen met betrekking tot de isolatiewaarden. Dat vormt, samen met de nieuwste technologie op installatiegebied, de basis voor het door de opdrachtgever gewenste wooncomfort. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een bodemwarmtewisselaar die zorgt voor zowel de verwarming als voor de koeling van Villa Bos.

Volledige opdracht

Voor onze opdrachtgever hebben wij het totale plan uitgewerkt. Vanaf het ontwerp, via de vergunningen en de aanbesteding, naar de uitvoeringstekeningen. Dit heeft als voordeel dat er geen kennis verloren gaat en er gedurende het hele proces met een esthetisch oog naar technische oplossingen wordt gekeken. Alleen dan kun je een uniek ontwerp als dit tot in detail verwezenlijken. In deze villa kun je het bouwkundige ontwerp ook niet los zien van het interieurontwerp en dat zat ook in onze complete opdracht.

Doordat we ook de bouwbegeleiding verzorgen, ontlasten we onze opdrachtgever maximaal. Met onze kennis van handelen en van het plan (inclusief de achterliggende gedachtes bij gemaakte keuzes), zorgen we ervoor dat men krijgt wat men voor ogen heeft gehad bij vaststelling van het ontwerp. Tijdens de uitvoering heeft ook de aannemer (Van Dinther Bouwbedrijf) een beroep op ons gedaan. Vanuit het 3D-model hebben we diverse ondersteunende werkzaamheden voor zijn werkvoorbereiding en uitvoering kunnen verrichten.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: