Home > Projecten > Woningbouw particulier > Rietgedekte schuurwoning

Rietgedekte schuurwoning

Een nieuwbouw rietgedekte schuurwoning. Door de natuur geïnspireerd. Zowel exterieur als interieur binnen één visie.

Opdracht

Ontwerp exterieur en interieur rietgedekte schuurwoning

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Veghel, Nederland

Rietgedekte schuurwoning

Een door de natuur geïnspireerde schuurwoning. Zowel exterieur als interieur binnen één visie.

De woning kenmerkt zich door een ogenschijnlijke eenvoud, met een sublieme finesse aan detail. De eenvoudige rieten kap geeft de eerste indruk. De kap heeft een aflopende gootlijn welke door de gerende spanten wordt begeleid. Deze spanten komen hierdoor steeds verder naar buiten te staan, waardoor zichtlijnen zich nog verder verbreden.

Van binnen naar buiten

Het grotendeels transparante volume onder de kap wordt afgewisseld met gesloten gedeeltes. Uitgevoerd in een extra lange baksteen. Die stootvoegloos gemetseld is in een prachtig pallet van aardetinten. Dat levert een mooi samenspel met het rieten dak op. De lamellen aan de voor- en achterzijde bieden geborgenheid aan het transparante karakter en vormen een overgang van binnen naar buiten. 

Omgeving voegt waarde toe

Ondanks het grote gesloten dak is de sfeer in de woning heel licht en ruimtelijk. Het interieur kenmerkt zich door wit en grijstinten, afgewisseld met warme houttinten. De ruimtes zijn georiënteerd rondom het centrale blok in donker hout, waarin de trap en de keuken zijn opgenomen, met het marmeren keukeneiland en het haardelement. 

Vanuit elke ruimte is er een bijzondere verbinding met het landschap waardoor het landschap zich steeds weer met andere eigenheid laat zien. De woning is als een soort kader rondom de zichtlijnen van het landschap.

Zowel in het maatwerk als in de meubels is de inspiratie van de natuur en de omgeving sterk afleesbaar. Door het materiaal- en kleurgebruik én de organische vormen en zachtheid.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: