Nieuwbouw hoofdkantoor en parkeergarage Vanderlande, Veghel

Voor Vanderlande hebben we het ontwerp gemaakt voor hun nieuwe kantoorgebouw (19.000 m²) op de hoek van de Vanderlande campus aan de A50 te Veghel. In een ontwerpteam samen met Vanderlande, Phidias, Altavilla, Veccins3D, ABT en Verhoeven & Leenders is het gelukt om binnen een jaar tijd veel werk te verzetten. In die tijd zijn zowel het programma vastgesteld, een parkeergarage gerealiseerd, als ook een aanbesteed ontwerp gecreëerd, inclusief het breeam excellent ontwerpcertificaat. Het gebouw is binnen 2,5 jaar na initiatief opgeleverd en in gebruik genomen.

Interieur en landschap

Gelijkopgaand met de bouw hebben we ook het interieur- en landschapsontwerp mogen maken. Daarmee is in het voorjaar van 2016 niet alleen een geweldig gebouw voor 1000 medewerkers gerealiseerd, maar ook het bijhorende interieur en de campus rondom het gebouw. En dat alles met een zelfde kwaliteitsniveau.

BIM Vanderlande

De ongekende snelheid waarin dit project tot stand komt is te danken aan een bijzondere projectregie en slimme integrale samenwerking middels BIM-modelling. Het opstellen van een programma van eisen en de vertaling hiervan in een programma van eisen heeft gelijktijdig plaatsgevonden in ontwerpsessies. Sessies waarbij zowel gebruikers, directieleden als adviseurs en architecten samen de mogelijkheden verkenden. Gelijktijdig zijn de uitkomsten door architect, constructeur en installatieadviseur in een BIM-model verwerkt.
Vervolgens is met voorlopig ontwerp de markt benaderd en is in bouwteam het project op een gezamenlijk tot stand gekomen definitief ontwerp aanbesteed. In de bouwteamfase zijn binnen het aan de aannemer meegegeven budget diverse onderdelen gezamenlijk door architect en (onder)aannemers verder ontwikkeld. Daaronder de toch wel bijzondere gevel.

Integrale benadering

Het binnen een strakke planning en budget ontwikkelen van unieke oplossingen is mogelijk wanneer de vragen integraal en gelijktijdig benaderd worden en benodigde kennis op het juiste moment bijeen gebracht wordt.
Neem vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken welke unieke oplossingen wij samen met u kunnen bedenken. Laat uw gegevens achter via [email protected] en wij nemen contact met u op. Bellen met 0413-366711 is nog sneller.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp nieuwbouw kantoor 19.000 m², parkeergarage, interieur en landschapsinrichting
Vanderlande
Mei 2014
Parkeergarage eind 2014, kantoor zomer 2016
Gedelegeerd opdrachtgever, proces regie: Phidias
Bouwmanagement, Directievoering en Brandveiligheidsadvies: Altavilla
Constructief advies: Verhoeven en Leenders
Installatieadvies E&W: Veccins3D
Adviseur BREEAM: ABT
Uitvoering: Van Wijnen
Installateur: Van Dijnsen