Home > Projecten > Interieur > Interieurontwerp hoofdkantoor Vanderlande, Veghel

Interieurontwerp hoofdkantoor Vanderlande, Veghel

Interieurontwerp hoofdkantoor Vanderlande

Opdracht

Interieurontwerp, naast de volledige ontwerp- en engineeringsopdracht voor het hoofdkantoor.

Opdrachtgever

Vanderlande

Locatie

Veghel, Nederland

Interieurontwerp hoofdkantoor Vanderlande, Veghel

Na een architectenselectie zijn we geselecteerd voor de integrale adviesopdracht voor de nieuwbouw van het kantoor en parkeergarage, welke in een recordtijd gerealiseerd dienden te worden. Wij zijn verantwoordelijk voor zowel het architectonische ontwerp van het hoofdkantoor, als voor het Vanderlande interieur en het landschapsontwerp.

Ontwerp

Vanaf de entree voert een brede watervaltrap via meerdere vides naar de toren, welke boven het plintgebouw naar de snelweg uitkraagt. In deze uitkragende laag, centraal in het gebouw, bevindt zich een fitness voorziening en de belangrijkste installatieruimten.

Interieur

Het interieurontwerp is een naadloze voortzetting van zowel het gebouwconcept als de uitwerking en materialisering.
De dynamiek van het bedrijf is bij de benadering van het gebouw al goed te ervaren doordat de houten passerel overvloeit in het grillplafond van het gebouw ter plaatse van de verkeerszones. Daarnaast ziet men ook duidelijk de witte zitelementen en groenstructuur terugkomen in de planten en bakken in het Vanderlande interieur.

Bij binnenkomst valt ook meteen de balie op, welke door de organische vorm een contrast vormt met het rechtlijnige gebouw.
De werk- en overlegplekken zijn overal afgestemd op het functioneel gebruik. De kantoortuinen zijn in kwadranten verdeeld en worden gescheiden door midddel van overlegruimtes en managerskamers. De open hoeken die deze indeling creëert zijn ook leesbaar in de benadering van de overlegruimtes en managerskamers zelf. Door ook hier met open hoeken te werken wordt contact met “buiten” niet belemmerd en creëert men toch geborgenheid.

Parels

Naast de efficiënte, doelmatige, overzichtelijke werkruimtes zijn speciale plekken toegevoegd. Deze bestaan uit concentratie- en communicatiewerkplekken, een auditorium, een werkvijver, voorzieningenblokken, testruimtes, een boardroom en een fitnessruimte. Het gaat hier om het creëren van ruimtes met verschillende belevingskwaliteiten. Hierbij spelen akoestiek, ergonomie, materialisering en kleur een belangrijke rol.

Akoestiek Vanderlande interieur

Omdat het gebouw zelf al veel harde materialen bevat, is bij elke toevoeging aan het interieur ook een akoestische kwaliteit verbonden. De betonnen stabiliteitskernen, waarin al het verticaal transport is opgenomen, zijn vanuit akoestisch en esthetisch oogpunt omkleedt. Doordat deze kernen ook tussen de kantoortuinen liggen wordt hiermee ook de akoestiek in deze kantoortuinen verbeterd. In alle overleg- en managerskamers is één wand akoestisch bekleed. Ook bij de maatwerkmeubels, zoals de pantry’s en multimedia omkastingen is zoveel mogelijk een bijdrage geleverd aan een betere akoestiek.

Gezondheid en welzijn

Vanderlande richt zich in het bijzonder op de gezondheid en welzijn van haar medewerkers. Het bedrijf is daarom ook niet voor niets al enkele jaren werkgever van het jaar. In het ontwerp is hier daarom ook speciale aandacht besteed aan ergonomie en beweging. Zo is de watervaltrap centraal in het gebouw aanwezig om het gebruik van de lift te verminderen. Bijkomend voordeel is dat de medewerkers veel meer contact met elkaar onderhouden terwijl ze onderweg zijn. Daarnaast is er een fitnessruimte gerealiseerd in de uitkragende laag. De medewerkers van Vanderlande hebben allemaal een zit-sta bureau en ze hebben zelf uitgekozen, ergonomische bureaustoelen tot hun beschikking.

BREEAM Excellent

Naast het gebouw en de terreininrichting speelde ook de materialisering van het Vanderlande interieur een belangrijke rol in het behalen van het certificaat Excellent. Tapijt met een hoge daglichtreflectie, de LED-verlichting, de bamboevloer en de stoffering van gerecyclede materialen dragen hier allen aan bij.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: