Home > Projecten > Woningbouw projectmatig > Renovatie van Hoogstraat 15, Veghel

Renovatie van Hoogstraat 15, Veghel

Renovatie van Hoogstraat 15 in Veghel

Opdracht

Ontwerp en engineering renovatie Hoogstraat 15, Veghel

Opdrachtgever

Vudel Invest BV

Oplevering

Januari, 2022

Renovatie van Hoogstraat 15, Veghel

Een totale renovatie van Hoogstraat 15 in Veghel tot tien appartementen, een fysiopraktijk en een kantoorruimte voor onszelf. Van oorsprong stond er aan Hoogstraat 15 een statig herenhuis. In de jaren 60 is daar een winkelpand met 4 etagewoningen gebouwd. Later is op het achterterrein nog een kantoor met bedrijfsloods gerealiseerd. Het bedrijfspand was niet meer in gebruik en ook de winkel stond al een enige tijd leeg. Om die leegstand en mogelijke verpaupering aan te pakken werd de gehele locatie gerenoveerd.

Oud en nieuw komen samen

Het herenhuis heeft plaats gemaakt voor de uitbreiding van de commerciële plint met daarboven 6 nieuwe appartementen. De appartementen zijn verschillend van formaat, maar beschikken allemaal over een balkon en uitzicht op rivier de Aa. De bestaande appartementen aan de voorzijde zijn opnieuw ingedeeld.

De bestaande voorgevel aan de Hoogstraat is getransformeerd en heeft een nieuwe identiteit gekregen. Waarbij het frame de verschillende onderdelen met elkaar verbindt en samenhang creëert. Het vrijstaande bedrijfspand is heringericht tot fysiopraktijk. Het heeft een uitbreiding en nieuwe gevels gekregen die voldoen aan de huidige isolatie-eisen.

Parkeren vindt, veel meer dan voorheen, plaats op het achterterrein. Dit achterterrein wordt daarvoor opnieuw ingericht. De ecologische zone is daarbij benut als groene overgang naar het altijd in beweging zijnde water van rivier de Aa.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: