Home > Projecten > Bedrijfshuisvesting > Nieuwbouw hoofdkantoor en bedrijfsruimte Q-Pall, Veghel

Nieuwbouw hoofdkantoor en bedrijfsruimte Q-Pall, Veghel

Nieuw hoofdkantoor met hal voor Q-Pall op top zichtlocatie langs A50.

Opdracht

Ontwerp van nieuw hoofdkantoor met bedrijfsruimte.

Opdrachtgever

Q-Pall BV

Oplevering

Juli, 2020

Partners

Bouwbedrijf Van Gerven
Ingenieursbureau Verhoeven & Leenders

Nieuwbouw hoofdkantoor en bedrijfsruimte Q-Pall, Veghel

Op een top zichtlocatie langs snelweg A50 in Veghel is het nieuwe Europese hoofdkantoor met bedrijfshal van Q-Pall BV verschenen. Dit bedrijf is wereldmarktleider in kunststof pallets en vanwege de snelle groei op zoek naar een nieuw pand. Het ontwerp is passend binnen de scherpe regels en verplichtingen voor onder andere footprint, afmetingen en beeldkwaliteit. De bijkomende wensen van de opdrachtgever waren licht, ruimte, functioneel, betaalbaar en met een duidelijk gebaar en herkenbaarheid.

Zicht op omgeving

De A50 ligt hoger en scheidt het industriegebied van het agrarische landschap. Het ontwerp is daarom zo gemaakt dat het zicht vanuit het kantoor maximaal richting het landschap gaat. Voor optimale beleving zijn het kantoor en het terras op de 7 meter hoog liggende eerste verdieping geplaatst.

Veiligheid

Qua routing is het verkeer gescheiden om zo gevaarlijke situaties tussen het auto- en vrachtverkeer te vermijden. Het vrachtverkeer gaat ter plaatse van het laaddock het terrein op. Daar kan, onder andere door de grote luifel en de weggewerkte rockshelter, droog worden geladen en gelost. Het autoverkeer kan het terrein oprijden bij het overkragende kantoor en daar parkeren.

Uitstraling en duurzaamheid

De kleurstelling van het pand is afgestemd op de bedrijfskleuren van Q-Pall. Het resultaat is bedrijfspand met een chique en hoogwaardig uitstraling. Om onnodig gebruik van grondstoffen te beperken is het gebouw ontworpen op hergebruik van de reeds aanwezige funderingspalen. Door een afgestemde keuze qua installaties en het plaatsen van pv-panelen wordt ook het energieverbruik beperkt. Daarmee past dit nieuwe hoofdkantoor perfect bij de bedrijfsfilosofie van Q-Pall qua duurzaamheid.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: