Home > Projecten > Bedrijfshuisvesting > Nieuwbouw hoofdkantoor en parkeergarage Vanderlande

Nieuwbouw hoofdkantoor en parkeergarage Vanderlande

Nieuwbouw hoofdkantoor en parkeergarage Vanderlande

Opdracht

Ontwerp nieuwbouw kantoor 19.000 m², parkeergarage, interieur en landschapsinrichting

Opdrachtgever

Vanderlande

Locatie

Veghel, Nederland

Partners

ABT
Altavilla
Phidias
Van Dijnsen
Van Wijnen
Veccins3D
Verhoeven & Leenders

Vanderlande Gebouw 50

Nieuwbouw hoofdkantoor en parkeergarage Vanderlande

Voor Vanderlande hebben we het ontwerp gemaakt voor hun nieuwe kantoorgebouw (19.000 m²) op de hoek van de Vanderlande campus aan de A50 te Veghel. In een ontwerpteam samen met Vanderlande, Phidias, Altavilla, Veccins3D, ABT en Verhoeven & Leenders is het gelukt om binnen een jaar tijd veel werk te verzetten. In die tijd zijn zowel het programma vastgesteld, een parkeergarage gerealiseerd, als ook een aanbesteed ontwerp gecreëerd, inclusief het breeam excellent ontwerpcertificaat. Het gebouw is binnen 2,5 jaar na initiatief opgeleverd en in gebruik genomen.

Gebouwontwerp

Het gebouw bestaat uit een stevige toren van negen bouwlagen op de meest naar de snelweg A50 gekeerde hoek van de campus. Deze toren wordt door een plintgebouw van twee lagen en enkele loopbruggen met de overige lage bouwwerken op de campus verbonden. In deze plint bevinden zich de facilitaire functies, vergader- congresfaciliteiten, kantoren van de ondersteunende afdelingen inclusief de directiekantoren.

Interieur en landschap

Gelijkopgaand met de bouw hebben we ook het interieur– en landschapsontwerp mogen maken. Daarmee is niet alleen een geweldig gebouw voor 1000 medewerkers gerealiseerd, maar ook het bijhorende interieur en de campus rondom het gebouw. En dat alles met eenzelfde kwaliteitsniveau.

BIM Vanderlande

De ongekende snelheid waarin dit project tot stand is gekomen, is te danken aan een bijzondere projectregie en slimme integrale samenwerking met BIM-modelling. Het opstellen van een programma van eisen en de vertaling hiervan in een programma van eisen heeft gelijktijdig plaatsgevonden in ontwerpsessies. Sessies waarbij zowel gebruikers, directieleden als adviseurs en architecten samen de mogelijkheden verkenden. Gelijktijdig zijn de uitkomsten door architect, constructeur en installatieadviseur in een BIM-model verwerkt.
Vervolgens is met een voorlopig ontwerp de markt benaderd. In de bouwteamfase zijn binnen het aan de aannemer meegegeven budget diverse onderdelen gezamenlijk door architect en (onder)aannemers verder ontwikkeld. Waaronder de toch wel bijzondere gevel.

Flexibiliteit

De flexibiliteit om steeds wisselende projectteams van verschillende omvang met een hele hoge ict-infrastructuur-behoefte hebben enerzijds tot een technisch zeer hoogstaand gebouw geleid. Anderzijds tot een zeer transparant en open gebouw. Een gebouw waarbij geborgenheid op de werkplek, maar ook het contact met collega’s van andere afdelingen/verdiepingen leidend zijn geweest bij het gebouwontwerp.

Integrale benadering

Het binnen een strakke planning en budget ontwikkelen van unieke oplossingen is mogelijk wanneer de vragen integraal en gelijktijdig benaderd worden en benodigde kennis op het juiste moment bijeen gebracht wordt.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: