Interieur Villa Bos, een woning met contrasten

Aan de rand van een bos nabij Eindhoven ligt het kavel voor deze nieuwbouw Villa Bos. Medio 2015 kwam de opdrachtgever bij ons met de vraag voor een ontwerp voor een luxe villa gelegen in een bosrijke omgeving. In samenspraak met onze opdrachtgever hebben wij het totale plan uitgewerkt.
Doordat zowel het architectonisch ontwerp als het interieurontwerp en het technisch ontwerp binnen ons bureau zijn vervaardigd, gaat er geen kennis verloren, blijft de visie in het ontwerp zuiver en wordt er steeds met een esthetisch oog naar technische oplossingen gekeken. Alleen dan kun je een unieke villa als deze tot in het uiterste detail verwezenlijken.

Concept Villa Bos

Een grote geknikte, rieten kap, met daaronder verschillende open, gesloten en semi-transparante volumes is het concept van dit ontwerp. Villa Bos zit vol contrast tussen open en gesloten, maar ook zijn contrasten aanwezig in het kleur- en materiaalgebruik. Samen met de spannende zichtlijnen, doorkijkjes en lichtinvallen maakt het een bijzondere villa. Door het gebruik van natuurlijke materialen en speelse, schuine lijnen komen de ruimtes nog beter tot zijn recht.

De as van de woning is een schijf van keramische tegels, waar omheen de ruimtes georiënteerd zijn. Aan de ene zijde van de as heerst rust en ontspanning en aan de andere zijde bevinden zich de actieve en communicatieve ruimtes. Aan de voorgevel zijn de ruimtes gesitueerd die een overgang vormen naar de publieke ruimte, terwijl aan de tuinzijde de privéruimtes zijn gesitueerd. Dit alles is tijdens het ontwerpproces weergegeven in een organisatieschema, zoals hierboven weergegeven.

Minimalistische details zijn tot in perfectie uitgewerkt, zodat de villa en het interieur in elke ruimte een andere beleving en een ander uitzicht hebben. Hierdoor komt de bewoner en zijn/haar manier van leven centraal te staan.

Gewenst wooncomfort

De villa voldoet aan alle actuele, hoogwaardige eisen met betrekking tot de isolatiewaarden. Dat vormt, samen met de nieuwste technologie op installatiegebied, de basis voor het door de opdrachtgever gewenste wooncomfort. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van domotica.

Uitvoering

Op 1 mei 2017 is de aannemer gestart met de uitvoering van de kelder, die onder de gehele woning is gesitueerd. De totale villa met bijhorend poolhouse en zwembad zijn in het voorjaar van 2019 in gebruik genomen door de opdrachtgever.

Villa ontwerp

Wilt u ook geïnspireerd worden door de unieke mogelijkheden van uw nieuw- of verbouw project? Neem dan vrijblijvend contact op met architect Sanne van de Berg (svdb@la-architecten.nl). Als u meer wilt weten over onze complete dienstverlening betreffende deze villa of over de mogelijkheden van uw eigen plan, dan kunt u contact opnemen met projectleider Toon Verbakel (tv@la-architecten.nl). In beide gevallen kunt u ook telefonisch contact opnemen via 0413 – 36 67 11.

>>> Nieuwbouw woning Villa Bos

>>> Videoregistratie Villa Bos (YouTube)

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Volledige opdracht, inclusief interieur
Particulier
2015
2019
Constructief advies: Adviesburo Bekendam
Uitvoering: Van Dinther Bouwbedrijf