Home > Projecten > Interieur > Interieurontwerp De Borgh, Budel

Interieurontwerp De Borgh, Budel

Zowel in de gevel als in het interieur is veel gebruik gemaakt van natuurlijke en onderhoudsarme materialen passend bij de bestaande bebouwing aan het dorpslint

Opdracht

Ontwerp, vergunning en begeleiding t/m oplevering, incl. interieur

Opdrachtgever

Gemeente Cranendonck

Locatie

Budel, Nederland

Start project

Januari, 2016

Oplevering

December, 2019

Partners

DWA
Ingenieursbureau Verhoeven & Leenders

MFA De Borgh, Budel

Interieurontwerp De Borgh, Budel

Deze stoere Multi Functionele Accommodatie (MFA) is een blikvanger aan het dorpslint van Budel. De transparante entree met luifel en de gevel van de foyer hebben een uitnodigend karakter en wekken de nieuwsgierigheid van jong en oud. Zowel in de gevel als in het interieur is veel gebruik gemaakt van natuurlijke en onderhoudsarme materialen als baksteen, hout, aluminium en zink.

Transformatie

De transformatie bestaat uit de verbouwing van het oude parochiehuis en de sportzaal. En de nieuwbouw van de foyer en cultuurzaal. Een plek waar men elkaar kan ontmoeten, kan werken en ontspannen, sportief en creatief kan zijn, muziek kan maken en kennis kan delen. Naast het ontwerp van het exterieur ontwierpen wij ook het interieur.

Materialisatie

Alle toevoegingen aan het interieur, zoals meubilair, maatwerkelementen, verlichting en wandbekleding, zijn hoofdzakelijk in twee materialen uitgevoerd; hout (multiplex) en vilt. De gelaagdheid van de samenleving, die alleen sterk is als het samenkomt, wordt vertaald in het multiplex. Het is degelijk, niet schreeuwerig of extravagant, maar vriendelijk en warm. Het vilt is ook een natuurlijk materiaal dat warmte geeft, maar ook zeer goede eigenschappen heeft ten opzichte van akoestiek. Het is een onderhoudsvriendelijk en brandveilig materiaal. De wand met donkere lamellen achter de bar, de schaduwstroken in de bar, de lampenkappen en de stoffering van meubels zijn allen gemaakt van vilt.

Bibliotheek en cultuurzaal

De bibliotheek bevindt zich in het voormalige parochiehuis uit 1930. Alleen de kap aan de buitenzijde herinnert nog aan deze tijd herinnert. Daarom is deze met zijn originele spanten ook aan de binnenzijde weer herkenbaar gemaakt. Voor de bibliotheek is het thema ‘huis in huis’ gekozen, zoals ook de bibliotheek zich als een woonkamer in het MFA-huis presenteert. De cultuurzaal ligt in het nieuwe gedeelte op de plek van de voormalige jongensschool. In deze zaal, ingericht met een flexibele tribune en een gedeeltelijk in hoogte verstelbaar podium, zijn ruim 460 zitplaatsen opgenomen. De zaal is bovendien op te splitsen in drie afzonderlijke zalen. Tussen de bibliotheek en de cultuurzaal bevindt zich in het bestaande gedeelte de sportzaal.

Meer informatie over de transformatie van MFA De Borgh in Budel is te vinden via onderstaande link.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: