Home > Projecten > Onderwijs en cultuur > Transformatie De Borgh, Budel

Transformatie De Borgh, Budel

De stoere MFA is een blikvanger aan het dorpslint van Budel.

Opdracht

Ontwerp, vergunning en begeleiding t/m oplevering, incl interieur

Opdrachtgever

Gemeente Cranendonck

Locatie

Budel, Nederland

Start project

Januari, 2016

Oplevering

December, 2019

Partners

DWA
Ingenieursbureau Verhoeven & Leenders

MFA De Borgh, Budel

Transformatie De Borgh, Budel

Deze stoere Multi Functionele Accommodatie (MFA) is een blikvanger aan het dorpslint van Budel. De transparante entree met luifel en de gevel van de foyer hebben een uitnodigend karakter en wekken de nieuwsgierigheid van jong en oud. Zowel in de gevel als in het interieur is veel gebruik gemaakt van natuurlijke en onderhoudsarme materialen als baksteen, hout, aluminium en zink.

Transformatie

De transformatie bestaat uit de verbouwing van het oude parochiehuis en de sportzaal. En de nieuwbouw van de foyer en cultuurzaal. Een plek waar men elkaar kan ontmoeten, kan werken en ontspannen, sportief en creatief kan zijn, muziek kan maken en kennis kan delen.

Foyer

In het hart van het gebouw ligt de foyer, waaraan drie grote zalen grenzen: de bibliotheek, de sportzaal en de cultuurzaal. In de gevel en in het interieur is een duidelijk onderscheid zichtbaar tussen de drie zones voor het delen van kennis, sport en cultuur en ook van binnenuit, vanuit de foyer, is deze verdeling herkenbaar.

De cultuurzaal ligt in het nieuwe gedeelte op de plek van de voormalige jongensschool. In deze zaal, ingericht met een flexibele tribune en een gedeeltelijk in hoogte verstelbaar podium, zijn ruim 460 zitplaatsen opgenomen. De zaal is bovendien op te splitsen in drie afzonderlijke zalen. Tussen de bibliotheek en de cultuurzaal bevindt zich in het bestaande gedeelte de sportzaal.

Voordelen volledige opdracht

Door de gemeente Cranendonck werd aan ons de volledige opdracht toevertrouwd. Deze omvatte het ontwerp met omgevingsvergunning tot en met de werktekeningen en ook het interieur. Dit heeft als voordeel dat wij van begin tot eind betrokken waren. Zo ging er geen informatie tijdens de overdracht verloren en werd met belangrijke onderdelen van het interieur al in een vroeg stadium rekening gehouden. Hierdoor is veel dubbel werk bespaard.

Meer informatie over de transformatie en het interieur van MFA De Borgh, leest u op de webpagina ‘Interieurontwerp MFA De Borgh, Budel’.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: