Barli Base Uitkijkwoningen Hoge Schaft, Houten

In Houten speelt een urgente huisvestingsvraag van enerzijds gezinnen op zoek naar een betaalbare huurwoning en anderzijds gezinnen bestaande uit statushouders. De gemeente Houten heeft een onbebouwde locatie voor dit doel voor 10 jaar beschikbaar gesteld aan Viveste. Wij hebben samen met Barli voor Viveste een prefab woning binnen een scherp budget ontwikkelt, die voldoende ruimte biedt om gezinnen te huisvesten en die na 10 jaar opgepakt en verplaatst kunnen worden.

Compact maar toch ruimtelijk

De woningen zijn zeer compact vormgegeven, maar tegelijkertijd wel met zoveel mogelijk ruimtelijke kwaliteit. De woningen beschikken aan de collectieve tuinzijde over grote puien, waardoor met name vanuit de, op de verdieping liggende woonkamers, ruim weggekeken kan worden.

Levendig straatbeeld

Door gebruik te maken van de vrijheden die de prefab bouw ons biedt, hebben we hele levendige straatgevels kunnen maken ondanks de lange bloklengtes. Dit resulteert in een levendig straatbeeld.

Neem voor meer informatie over de voordelen van prefab (tijdelijke) huisvesting contact op met ons via 0413 – 366711 of [email protected]. Of kijk voor meer informatie op de website van Barli B.V.

>>> Barli B.V.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Architectonisch en stedenbouwkundig ontwerp 25 tijdelijke prefab woningen
Woningcorporatie Viveste
November 2016
Oktober 2017
Barli B.V.