Home > Projecten > Woningbouw projectmatig > Berk & Hout

Berk & Hout

Berk & Hout fase 1; 23 woningen verdeeld over 5 woongebouwen

Opdracht

Ontwerp projectmatige woningbouw

Opdrachtgever

Triborgh Gebiedsontwikkeling

Partners

Bekendam Adviesbureau (bouwconstructies)
Heerkens van Bavel Bouw
Studio Teun (impressies)
Wissing B.V. (stedenbouwkundige)

Berk & Hout

Berk & Hout wordt ingericht als een landerij: weilanden met paden en een buurtschap dat bestaat uit drie boerenerven. Elk boerenerf krijgt de uitstraling van een traditionele boerenhoeve met bijbehorende schuren en stallen. Een knipoog naar het vroegere boerenleven in deze regio. In de eerste fase van Berk & Hout komen 23 woningen voor zowel starters als doorstromers. De woningen zijn verdeeld over vijf gebouwen. 

De tweede en derde fase van Berk & Hout zullen naar verwachting anderhalf jaar later worden opgeleverd. Over de invulling hiervan vindt nog overleg plaats. Maar deze woningen zullen qua verschijningsvorm duidelijk familie van de eerste fase zijn.

In totaal gaat het om zo’n zeventig woningen in een wijds ingericht landschap. Het is de bedoeling dat de landelijke uitstraling van de nieuwe wijk ook in de toekomst intact zal blijven. Voor de instandhouding van het landschap wordt samen met de bewoners een coöperatie opgericht zodat zij gezamenlijk inspraak hebben in het behoud en beheer van het landschap.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: