Home > Projecten > Woningbouw projectmatig > Inbreiding centrum Veghel

Inbreiding centrum Veghel

Een mooi inbreidingsplan in het centrum van Veghel

Locatie

Veghel, Nederland

Inbreiding centrum Veghel

Steeds vaker zijn we bezig met inbreidingsprojecten. Bij inbreiding zien we dat er beter en slimmer omgegaan wordt met vierkante meters. Zo worden winkels steeds vaker getransformeerd naar woningen. Dat komt door een combinatie van leegstand, woningnood en visie. 

Hier zie je het inbreidingsplan aan de Hoofdstraat en Vlas en Graan in Veghel (Meierijstadl.  De centrumvisie van Veghel is erop gericht om het winkelgebied te centreren. En daarom is bepaald dat de Hoogstraat het accent legt op dienstverlenende bedrijven. De Markt richt zich op horeca en de Hoofdstraat (van Markt tot Blokker) wordt hét winkelgebied. 

Andere invulling

Grote warenhuizen zijn niet meer passend voor Veghel. Voortaan zien we in de centra winkels op de begane grond. De verdiepingen erboven én de leegstaande panden in de aanloopgebieden worden omgebouwd naar woningen. Van oudsher is er ook best wat ongebruikte grond in dit gebied. En dat samen zorgt voor een mooie andere invulling. 

Passend straatbeeld

Zo is dit inbreidingsplan ontstaan. Bij de ontwerpen die wij hiervoor maken, zetten we vol in op het historisch besef van oude kernen. Niet per definitie moderne nieuwbouw maar liever reparatie van stedelijke wanden. Zo zorgen we voor een passend straatbeeld met maximaal behoud van karaktervolle historie. Daarnaast wordt het gebied een stuk groener en creëren we in dit inbreidingsplan meer woonruimte. Een mooi passend plan waarmee diverse problemen opgelost worden.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: