Home > Projecten > Woningbouw projectmatig > Barli Base woningen

Barli Base woningen

Barli Base-woningen; een fraaie, snelle en praktische woonoplossing.

Opdrachtgever

Barli

Partners

Barli

Barli Base woningen

De Barli Base-woningen bieden een fraaie, snelle en praktische woonoplossing voor de huisvesting van woningzoekenden. Door de hoogwaardige afwerking leent de woning zich ook uitstekend voor huisvesting van starters, alleenstaanden of kleine gezinnen.

In samenwerking met Barli hebben we deze modulaire, houten prefabwoning ‘Barli Base’ ontworpen. De ’Barli Base’ is er in verschillende uitvoeringen voor 2 tot 4 personen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met mogelijkheden tot het plaatsen van geschakelde of gestapelde woningen.

Wooncomfort

Er is gekeken naar het aantal personen op het aantal vierkante meters. Het minimale wooncomfort voor de bewoners sluit hiermee aan bij het maximaal benutten van de beschikbare vierkante meters voor tijdelijke huisvesting. De woningen hebben een oppervlakte vanaf ongeveer 33 m² wat volstaat voor een woning voor één persoon of een eenoudergezin. De woning is op verschillende manieren in te delen zodat deze altijd past bij de persoonlijke behoeften van de bewoner.

De ‘Barli Base’ is een antwoord op de snel veranderende en toenemende vraag naar semipermanente woningen en tiny houses. Deze woningen zijn zeer duurzaam en hebben een exploitatieperiode van 15 tot 20 jaar. Barli kan de woningen snel produceren en plaatsen en wij zorgen voor de omgevingsvergunning en de aanpassing aan de omgeving op iedere specifieke situatie.

De Uitkijkwoning

De Barli Base Uitkijkwoning is een gezinswoning, bestaande uit twee bouwlagen met vaste binnentrap. De Uitkijkwoning heeft op de verdieping aan de voor- en achterzijde een vrije uitkijk op de omgeving. Het uitgekiende programma is volledig gericht op de efficiëntie van bouwen en wonen. Met minimale leidinglengtes en minimale verkeersruimten. Standaard is de woning voorzien van twee slaapkamers op de begane grond. Het obstakelvrije woonoppervlak ligt volledig op de verdieping, maar daar is ook een mogelijkheid voor een derde slaapkamer. Op de begane grond bevinden zich verder de badkamer, het toilet en de installatie. De footprint is 4,30 x 9,00 meter en de bouwkosten blijven onder de 70.000 euro.

Gerealiseerde Barli Base woningen

Ondertussen zijn er op verschillende plekken in Nederland al verschillende Barli Base-woningen geplaatst. Hieronder volgt een beknopt overzicht.

>>> Barli Base Uitkijkwoningen Hoge Schaft, Houten

Meer informatie vind je op de website van Barli Base en bekijk het inspiratieboek ‘Woningbouw in hout’ van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, waarin de Barli Base Uitkijkwoning als voorbeeldproject aan bod komt.

>>> Inspiratieboek ‘Woningbouw in hout’

Wil je de woning ‘Barli Base’ in werkelijkheid bezichtigen? Bij Barli in Uden staat een complete ingerichte woning tentoongesteld.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: