Home > Projecten > Zorg en wonen > Zorgcomplex Nieuw Bergen

Zorgcomplex Nieuw Bergen

In Nieuw-Bergen ontwikkelt De Zorggroep een woonzorgcomplex voor mensen met dementie.

Opdrachtgever

De Zorggroep

Start project

April, 2022

Oplevering

Maart, 2023

Partners

CelektRon
Klictet Installatieadvies
Volantis
Wijnen Bouw
Wijnen Installatie

Zorgcomplex Nieuw Bergen

In Nieuw-Bergen ontwikkelt De Zorggroep een woonzorgcomplex voor mensen met dementie. Op een prachtige locatie in het groen en op loopafstand van het centrum wordt het gebouw gerealiseerd. Het woonzorgcomplex bestaat uit veertig zorgstudio’s die gericht zijn op het groen. Elke studio bestaat uit een zit-/slaapkamer en een badkamer met tilliftsysteem. Tien zorgstudio’s vormen samen een woongroep welke gebruik kan maken van een gezamenlijke huiskamer. Per woonlaag is er een gezamenlijke leefkeuken waar een kok dagelijkse verse gerechten voor de bewoners bereidt. Door het gebouw in te richten met deze verschillende ruimtes kunnen bewoners zelf kiezen of ze rust (zorgstudio), ruis (huiskamer) of rumoer (leefkeuken) opzoeken.

Architectuur

Voor de gevel is gekozen voor een lichte, zandkleurige steen en houten gevelbekleding. Natuurlijke en zachte tinten zorgen voor een huiselijk gevoel. De woongroepen worden gescheiden door een opvallende entree die bestaat uit veel glas en houten geveldelen. De gezamenlijke huiskamers en leefkeukens zijn georiënteerd aan een binnentuin en zijn zo transparant mogelijk uitgevoerd. Hierdoor worden bewoners geprikkeld om naar de tuin of het grote balkon te gaan.

Duurzaam

Het woonzorgcomplex voldoet aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) en heeft een hogere isolatiewaarde dan voorgeschreven. Het hemelwater wordt volledig opgevangen in een wadi aan de voorzijde van het gebouw. Voor een grote biodiversiteit wordt het terrein ingericht met verschillende soorten planten en ingezaaid met bloemen- en kruidenmengsels.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: