Home > Projecten > Zorg en wonen > Kloosterkwartier Veghel, locatie Bernhoven

Kloosterkwartier Veghel, locatie Bernhoven

Nieuwe woonwijk Kloosterkwartier op plek van voormalige Bernhoven ziekenhuisterrein.

Opdracht

Herontwikkeling ziekenhuislocatie, zorgappartementen Kloosterkwartier.

Opdrachtgever

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed

Partners

Lithos Bouw & Ontwikkeling

Kloosterkwartier Veghel, locatie Bernhoven

Op de locatie van het voormalige Bernhoven ziekenhuisterrein, ontwikkelde Zenzo de kleinschalige nieuwe woonwijk Kloosterkwartier. In het centrum van Veghel, achter het prachtige historisch klooster, is een variatie aan woonvormen gebouwd. Naast verschillende types woningen, zijn er ook een drietal, door ons ontworpen, appartementengebouwen gebouwd. In totaal 98 appartementen die gehuurd of gekocht kunnen worden. Met de mogelijkheid om zorgarrangementen af te nemen.

Complex voor ouderen met zorgbehoefte

Het derde appartementengebouw wordt ontwikkeld voor BrabantWonen. Met hierin 36 huurappartementen voor ouderen met een zorgbehoefte. Dit derde appartementencomplex is, evenals de twee andere gebouwen, door ons ontworpen.

Nog duurzamer

Het gebouw is volledig energieneutraal. Er is gekozen voor nul-op-de-meter appartementen, met zonnepanelen op het dak, goede isolatie en een warmtepomp in de woning. Alle appartementen in project Kloosterkwartier zijn gasloos en beschikken over eigen energieopwekking, bijvoorbeeld via zonnepanelen. Dit gebouw gaat in duurzaamheid/energiebalans nog een stap verder. Er is hier voor gekozen voor volledig energieneutraal, door nog hogere isolatiewaarde, toepassing van warmtepompen en nog meer zonnepanelen per appartement.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: