Home > Projecten > Onderwijs en cultuur > Nieuwbouw Theater aan de Noordkade, Veghel

Nieuwbouw Theater aan de Noordkade, Veghel

Nieuwbouw Theater aan de Noordkade

Opdracht

Uitwerking ontwerp theater t.b.v. omgevingsvergunning

Opdrachtgever

Bouwbedrijf Van de Ven

Locatie

Veghel, Nederland

Start project

Januari, 2017

Oplevering

December, 2017

Partners

Bouwbedrijf Van de Ven
Theater De Blauwe Kei

Theater aan de Noordkade

Nieuwbouw Theater aan de Noordkade, Veghel

Met de bouw van het theater Noordkade is het kunst en cultuurcluster steeds completer. Het kunst en cultuurcluster CHV Noordkade had al diverse vlakke vloerzalen die geschikt zijn voor allerlei soorten theater en muziekuitvoeringen. Maar een volwaardige theaterzaal waar het het publiek vrij zicht op het podium heeft, omdat de zitposities oplopen, was er nog niet. Het podium is bijna net zo groot als het zitgedeelte. De zaal met 659 stoelen kan naast theaterzaal ook prima dienst doen als congreszaal.

Totaalconcept voor een avondje uit

Het kunst en cultuurcluster samen met het foodcluster, de bioscoop en de diverse restaurants maakt dat er altijd reuring is op de CHV Noordkade. Hiermee is de Noordkade niet alleen het centrum voor kunsteducatie en opvoering, maar een plek waaraltijd iets te beleven valt om zo ook een avondje uit spontaan vorm te geven. Stefan van de Ven van Noordkade Ontwikkeling bv zegt over het theater Noordkade het volgende: “We hebben de tijd gekregen om een goed doordacht ontwerp te maken. Inmiddels branden de spots in het theater Noordkade en ontstaat een krachtige combinatie tussen cultuur en commercie.”

Samenwerking

Al sinds 2008 werken we onder de naam NPF Architects nauw samen met Kurt Gouwy om het hele gebied van CHV Noordkade vorm te geven. Daarmee werken we verder aan het masterplan die de architectencie voor dit gebied heeft gemaakt. We verzorgen o.a. de stukken voor de omgevingsvergunning en de technische tekeningen. En natuurlijk is bouwbedrijf Van de Ven de uitvoerende partij.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: