Renovatie meubelboulevard Piet Klerkx, Waalwijk

In 2014 zijn we begonnen met de plannen voor de renovatie van de oudste woonboulevard van Nederland: Piet Klerkx Waalwijk. De oude bebouwing en uitstraling paste niet meer in deze tijd. De boulevard bestaat uit 2 bebouwingen met daartussen de Zeemanweg. De eerste fase is medio 2017 opgeleverd en de tweede fase is eind 2017 gereed gekomen. Hiermee heeft de hele boulevard een facelift gehad met een enorme impact. Het rommelige uiterlijk heeft plaats gemaakt voor een strak en eigentijdse vormgeving waarin de twee panden zich duidelijk van elkaar onderscheiden.

Accent en hoofdentree

De aandacht vanaf de weg N261 wordt getrokken door het accent op de hoek van 20 meter. Daarmee worden de klanten geattendeerd op het spektakel op deze plek. De hoofdentree is verplaatst naar de zuidzijde van het plan. Daar is ook een grote luxe parkeergelegenheid gerealiseerd en een groot gebaar als ingang. De bestaande entree is omgezet naar een restaurant met terras. Door de omzetting is er meer rust voor de bezoeker ontstaan om rustig Piet Klerkx te kunnen bezoeken.
Het materiaalgebruik voor Piet Klerkx is strak en doelmatig ingezet met accenten in kleur en materiaal. De verscheidenheid aan merken en winkels is naar binnen geplaatst, zodat het aantal reclame-uitingen beperkt blijft en de chique uitstraling gewaarborgd.

Fase 2 Piet Klerkx

Voor fase twee van de boulevard is er als basis gekozen voor een grijze strakke bekleding met portaalaccenten. Aan deze zijde bevinden zich hoofdzakelijk de iets goedkopere formules. Voor Woon Express is er qua accent een andere oplossing gekozen, zodat deze zich beter onderscheidt ten opzichte van de overige winkels aan deze zijde. De ingang wordt gemarkeerd met een oranje portaal en een glazen portaal. De overige accenten worden gemaakt met een antraciet, stalen profiel dat zich per winkel omzet naar een portaal. Bij elk portaal is er ruimte gereserveerd voor een reclame-uiting van de winkelformule.

Integraal plan exterieur

Wij hebben voor de woonboulevard Piet Klerkx ook de buitenruimten mogen ontwerpen, waarmee we een integraal plan hebben kunnen realiseren voor het exterieur. Voor de bestrating zijn we uit gegaan van strakke basic materialen in beton en gebakken materiaal. Per fase is er onderscheid gemaakt in de materialisering van de boulevard. Daardoor worden de karakters van de panden versterkt.
Met deze renovatie heeft het gebied weer elan gekregen, waarmee de poort van Waalwijk weer gezien mag worden.

Winkels open tijdens ingrijpende renovatie

Vanaf het ontwerp tot en met de oplevering zijn wij betrokken geweest bij deze ingrijpende renovatie. Eentje waarbij de winkels al die tijd geopend zijn gebleven. Onze projectleider Toon Verbakel vertelt graag hoe het hele proces in zijn werk is gegaan. Hij is te bereiken via 0413-366711 of [email protected].

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Restyling meubelboulevard Piet Klerkx Waalwijk
DMG De Mandemakers Groep
2014
Gefaseerd, laatste fase in 2017
VB&T Bouwmanagement