Home > Projecten > Retail en horeca > Renovatie Morres Meubelen, Hulst

Renovatie Morres Meubelen, Hulst

Renovatie van woonboulevard ‘Morres Meubelen Hulst’.

Opdrachtgever

De Mandemakers Groep (DMG)

Partners

Adviesbureau Tielemans
Bouwbedrijf Van Driessche & De Koster
Huisman & Van Muijen
vb&t Projectmanagement

Renovatie Morres Meubelen, Hulst

In het zuiden van Nederland vind je woonboulevard ‘Morres Meubelen Hulst’. Opdrachtgever DMG vond dat deze woonboulevard, in navolging op woonboulevard Piet Klerkx in Waalwijk, aan een facelift toe was, want ook deze woonboulevard was sterk verouderd. De boulevard bestaat uit twee panden met daartussen een centraal plein waaraan de hoofdentrees van de beide formules zijn gesitueerd. De opdracht aan ons betrof het ontwerp voor enerzijds woonoutlet ‘Depot Zeven’ en aan de andere zijde woonwarenhuis ‘Morres Wonen’, met een wat luxere uitstraling.

Spektakel aan het plein

De aandacht vanaf de weg N290 wordt getrokken door het centrale plein tussen de beide panden, die langs deze rondweg staan. Langs de beide panden aan de voorzijde wordt een geheel nieuw parkeerterrein ingericht wat qua ontwerp en materiaalgebruik aansluit bij de gebouwen. Een samenhangend geheel. Bij de woonoutlet worden aan de rondwegzijde drie nieuwe winkelformules toegevoegd, terwijl aan de zijde van het woonwarenhuis restaurant La Place meer aandacht krijgt met een groot, nieuw en deels overdekt buitenterras.

Materiaalgebruik en vormgeving

Het materiaalgebruik voor Morres Wonen is strak en doelmatig ingezet met accenten in de vormgeving van het gebouw. De verscheidenheid aan merken en winkels is naar binnen geplaatst, zodat het aantal reclame-uitingen beperkt blijft en de chique uitstraling gewaarborgd. Voor de woonoutlet Depot Zeven is gekozen voor een minder uitbundige vormgeving en materialisering, zodat het gebouw uitstraling geeft aan wat het in zich heeft aan winkelformules.

Bouwproces

Vanaf het ontwerp tot en met de oplevering zijn wij betrokken gebleven bij deze ingrijpende renovatie. Tijdens de verbouwingen zijn de winkels normaal geopend gebleven voor het publiek.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: