Herbestemming Fatimakerk tot appartementen en woningen, Eindhoven

In Eindhoven wordt, in opdracht van Keizersberg Vastgoed, een deel van de in de jaren ’50 gestichte Fatimakerk aan het Servaasplein herbestemd tot woongebouw met achttien appartementen en één woning. Op het terrein naast de kerk komen nog eens twaalf eengezinswoningen en drie appartementen. Het voorste deel van de Fatimakerk blijft eigendom van de Chinese christelijke kerk.

Transformatie kerkgebouw

De appartementen in het kerkgebouw, verdeeld over drie woonlagen, variëren in grootte van 50 tot 110 m2. Op de tussenverdieping hebben de appartementen een dakterras op de zijbeuken van de kerk. De gevels van het kerkgebouw blijven, zo veel als mogelijk, in tact en worden, met het oog op de hedendaagse duurzaamheidsvereisten, aan de binnenkant geïsoleerd. Hetzelfde geldt voor het dak.

Woningen en parkeerkelder naast de kerk

De twaalf eengezinswoningen die naast het kerkgebouw worden gerealiseerd, worden op een parkeerkelder gebouwd. De woningen bestaan uit drie verdiepingen en hebben een oppervlakte van zo’n 150m2. Daarnaast hebben ze elk een eigen (kleine) tuin en veel gemeenschappelijke ruimte.

Op de hoek van de Sint Adrianusstraat komt nog een gebouw met drie appartementen en een lift naar de parkeerkelder.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Visuals
Partners

Ontwerp, vergunning en begeleiding tot en met oplevering
Keizersberg Vastgoed
medio 2021
medio 2022
Architectuurproducties
Keizersberg Vastgoed
Stam + De Koning
KruitKok Landschapsarchitecten
Verhoeven en Leenders
Peutz