Home > Projecten > Herbestemmingen > Herbestemming Fatimakerk tot appartementen en woningen, Eindhoven

Herbestemming Fatimakerk tot appartementen en woningen, Eindhoven

In Eindhoven wordt een deel van de in de jaren 50 gestichte Fatimakerk aan het Servaasplein herbestemd tot achttien appartementen en één woning.

Opdracht

Ontwerp, vergunning en begeleiding tot en met oplevering

Opdrachtgever

Keizersberg Vastgoed

Locatie

Eindhoven, Nederland

Start project

Juli, 2021

Oplevering

Juli, 2022

Partners

Architectuurproducties
Ingenieursbureau Verhoeven & Leenders
Keizersberg Vastgoed
KruitKok Landschapsarchitecten
Peutz
Stam + De Koning

Herbestemming Fatimakerk Eindhoven

Herbestemming Fatimakerk tot appartementen en woningen, Eindhoven

In Eindhoven wordt, in opdracht van Keizersberg Vastgoed, een deel van de in de jaren ’50 gestichte Fatimakerk aan het Servaasplein herbestemd tot woongebouw met achttien appartementen en één woning. Op het terrein naast de kerk komen nog eens twaalf eengezinswoningen en drie appartementen. Het voorste deel van de Fatimakerk blijft eigendom van de Chinese christelijke kerk.

Transformatie kerkgebouw

De appartementen in het kerkgebouw, verdeeld over drie woonlagen, variëren in grootte van 50 tot 110m². Op de tussenverdieping hebben de appartementen een dakterras op de zijbeuken van de kerk. De gevels van het kerkgebouw blijven, zo veel als mogelijk, in tact en worden, met het oog op de hedendaagse duurzaamheidsvereisten, aan de binnenkant geïsoleerd. Hetzelfde geldt voor het dak.

Woningen en parkeerkelder naast de kerk

De twaalf eengezinswoningen die naast het kerkgebouw worden gerealiseerd, worden op een parkeerkelder gebouwd. De woningen bestaan uit drie verdiepingen en hebben een oppervlakte van zo’n 150m². Daarnaast hebben ze elk een eigen (kleine) tuin en veel gemeenschappelijke ruimte. Op de hoek van de Sint Adrianusstraat komt nog een gebouw met drie appartementen en een lift naar de parkeerkelder.

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: