Uitbreiding restaurant De Pannekoekenbakker, Zeeland

Begin december 2016 is het vernieuwde en vergrootte restaurant De Pannekoekenbakker Zeeland door de burgemeester officieel heropend. Aan de achterzijde van de oorspronkelijke boerderij is de bestaande aangebouwde bebouwing gesloopt en het terras verplaatst. Daardoor ontstond er ruimte en de mogelijkheid voor de aanbouw van een nieuwe vleugel, genaamd ‘t Jachthuis.

Geschiedenis De Pannekoekenbakker

De geschiedenis herhaalt zich omdat de naam en uitstraling van deze fraaie uitbreiding van De Pannekoekenbakker verwijst naar de oorsprong van het pand. De nieuwbouw van ‘t Jachthuis is geïnspireerd op de directe omgeving en het nabij gelegen natuurgebied De Maashorst. Het gehele pannenkoekenhuis oefent nu een nog grotere aantrekkingskracht uit op gezinnen met kinderen. Door de nieuwbouw kan De Pannekoekenbakker nu ongeveer 275 gasten gelijktijdig ontvangen. En dat nog steeds wel in een knusse en gezellige sfeer.

Materiaalgebruik

De nieuwbouw kenmerkt zich door de natuurlijke materialen en kleuren waarbij de buitengevel is voorzien van houten potdekseldelen en het dak is voorzien van geïsoleerde golfplaten.
Voor de binnenzijde is gekozen voor een open structuur welke gecreëerd is middels het gebruik van douglas spanten met stalen trekstangen. De onderzijde van het geïsoleerde dak is afgewerkt met douglas messing en groef delen.

Kortom, het is een genot om in deze uitbreiding van De Pannekoekenbakker Zeeland te kunnen tafelen. Meer weten over deze fraaie uitbreiding of zelf voornemens uw pand te verbouwen? Neem dan vrijblijvend contact op via 0413-366711 of [email protected].

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp en bouwbegeleiding
De Pannekoekenbakker Zeeland
September 2016
December 2016
Constructief advies: Bekendam & Partner
Uitvoering: Heijmans Timmerwerken