Renovatie Morres Meubelen, Hulst

In het zuiden van Nederland zijn velen vanuit het verleden bekend met woonboulevard ‘Morres Meubelen Hulst’. Opdrachtgever DMG vond dat deze woonboulevard, in navolging op woonboulevard Piet Klerkx in Waalwijk, aan een facelift toe was, want ook deze woonboulevard was sterk verouderd. De boulevard bestaat uit twee panden met daartussen een centraal plein waaraan de hoofdentrees van de beide formules zijn gesitueerd. De opdracht aan ons betrof het ontwerp voor enerzijds woonoutlet ‘Depot Zeven’ en aan de andere zijde woonwarenhuis ‘Morres Wonen’, met een wat luxere uitstraling.

Spektakel aan het plein

De aandacht vanaf de weg N290 wordt getrokken door het centrale plein tussen de beide panden, die langs deze rondweg zijn gesitueerd. Daarmee worden de klanten geattendeerd op het spektakel aan het plein van waaruit de beide formules toegankelijk zijn. Langs de beide panden aan de voorzijde wordt bovendien een geheel nieuw parkeerterrein ingericht dat qua ontwerp en materiaalgebruik aansluit bij de gebouwen, om zodoende een samenhangend geheel te krijgen.

Bij de woonoutlet worden aan de rondwegzijde drie nieuwe winkelformules toegevoegd, terwijl aan de zijde van het woonwarenhuis restaurant La Place meer aandacht krijgt met een groot, nieuw en deels overdekt buitenterras.

Materiaalgebruik en vormgeving

Het materiaalgebruik voor Morres Wonen is strak en doelmatig ingezet met accenten in de vormgeving van het gebouw. De verscheidenheid aan merken en winkels is naar binnen geplaatst, zodat het aantal reclame-uitingen beperkt blijft en de chique uitstraling gewaarborgd. Voor de woonoutlet Depot Zeven is gekozen voor een minder uitbundige vormgeving en materialisering, zodat het gebouw uitstraling geeft aan wat het in zich heeft aan winkelformules.

Bouwproces Morres

De aannemer is in maart 2018 gestart met de verbouw van de outlet, die in september 2018 is opgeleverd. Aansluitend is gestart met de uitvoering van de verbouw van Morres Wonen. In het voorjaar van 2019 is, met de viering van het 110-jarig bestaan van Morres, de gehele boulevard met het nieuwe parkeerterrein in gebruik genomen. Tijdens de verbouwingen zijn de winkels normaal geopend gebleven voor het publiek.

Betrokkenheid

Vanaf het ontwerp tot en met de oplevering zijn wij betrokken gebleven bij deze ingrijpende renovatie. Onze projectleider Toon Verbakel vertelt graag hoe het hele proces in zijn werk is gegaan. Hij is te bereiken via 0413-366711 of [email protected].

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Restyling woonboulevard Morres Meubelen Hulst
De Mandemakers Groep (DMG)
Maart 2018
Voorjaar 2019
Projectmanagement: vb&t Projectmanagement Eindhoven
Constructeur: Adviesbureau Tielemans Eindhoven
Adviseur Installaties: Huisman & Van Muijen ‘s- Hertogenbosch
Aannemer: Bouwcombinatie Driekerck: Bouwbedrijf Van Driessche & De Koster Hulst