Home > Projecten > Woningbouw projectmatig > Kloosterkwartier, gebouw San Rufino

Kloosterkwartier, gebouw San Rufino

Kloosterkwartier fase 2; gebouw San Rufino

Opdracht

Ontwerp

Opdrachtgever

Z-enzovoorts BV

Locatie

Veghel, Nederland

Partners

Bouwbedrijf Van de Ven
Lithos Bouw & Ontwikkeling
Memorise Reclamebureau Ede
Zenzo Maatschappelijk Vastgoed
Zusters Franciscanessen Veghel

Kloosterkwartier, gebouw San Rufino

Kloosterkwartier fase 2 gebouw San Rufino

Het plan Kloosterkwartier Veghel bevat de toekomst van de kloostergebouwen en het omliggende terrein. Overal in Nederland komen fraaie historische gebouwen leeg te staan en verliezen de omliggende terreinen hun functie. Ook in Veghel. 

Samen met de Zusters Franciscanessen Veghel en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed hebben we dit plan vormgegeven, waarin dit bijzondere erfgoed met rijksmonument behouden blijft voor Veghel. Uitgangspunt is het verhaal van de Zusters over saamhorigheid. 

Diverse gebouwen

We ontwierpen in het plan diverse gebouwen. Deze gebouwen krijgen een woon-, werk- en maatschappelijke functie. Hier zie je gebouw E, San Rufino, een appartementencomplex met 41 energiezuinige koopappartementen, een maatschappelijke kantoorfunctie en een inpandige parkeervoorziening. Het gebouw sluit door de materiaalkeuze, ramen en vlakverdeling mooi aan bij het naastgelegen moederhuis. 

Achter dit gebouw worden de gebouwen Solano, Borneo en Fioretti gerealiseerd. In deze gebouwen zullen sociale huurappartementen en appartementen voor de zusters komen. 

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: