Home > Projecten > Woningbouw projectmatig > Hart van Rooi

Hart van Rooi

Twee moderne woongebouwen aan de Markt in Sint-Oedenrode

Opdracht

Ontwerp

Opdrachtgever

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling

Locatie

Sint-Oedenrode, Nederland

Partners

Stichting Eigen Sleutel (huurder gebouw B)
Woonmeij (verhuurder gebouw B)

Hart van Rooi2

Hart van Rooi

๐—ข๐—ป๐˜๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ๐˜

De Markt in Sint-Oedenrode is altijd al een prachtige plek geweest. Met een grote diversiteit aan architectuur. Baksteen en gestucte gevels. Maar ook raamlijsten en bijzondere dakranden, rijk aan kleuren en details. Hier wordt gewinkeld en gewandeld. Een hapje gegeten en geborreld. 

Dynamische plek

In plan Hart van Rooi, op een dynamische plek die in het hart van veel Rooienaren zit, komen twee moderne woongebouwen. Aan de Markt en tegelijk ook aan het rustige Kapittelhof; de plek waar je de reuring van de Markt achter je laat en heel rustig kunt wonen. Met zicht op oude bomen en de kerk. 

Historie en inpassing

Voordat we gingen schetsen, hebben we ons verdiept in de historie van de locatie. Welke gebouwen staan er allemaal aan de Markt en waarom vinden mensen die zo mooi? We wilden namelijk een ontwerp maken dat daarop aansluit. 

Gebouwen inpassen in de nieuwe omgeving en dan uitgevoerd met de technieken en maatvoering van vandaag de dag. Passend bij de grandeur van de markt aan de ene zijde. En aan de andere zijde passend bij de wat sobere rust aan het Kapittelhof. De gebouwen doen recht aan het rijke verleden en worden helemaal opgenomen in de mooie omgeving. Zo ontstaan er twee moderne woongebouwen met een flinke knipoog naar het Rooise verleden.ย 

Samen sparren?

Graag! Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dit project delen kan via

Of kopieer onderstaande link en plak hem waar je maar wilt: