Barli Base-woningen

De Barli Base-woningen bieden een fraaie, snelle en praktische woonoplossing voor de huisvesting van woningzoekenden. Door de hoogwaardige afwerking leent de woning zich ook uitstekend voor huisvesting van starters, alleenstaanden of kleine gezinnen.

Barli Base-woningen

In samenwerking met Barli heeft LA | Architecten Ingenieurs de modulaire, houten prefabwoning ‘Barli Base’ ontworpen. De ’Barli Base’ is er in verschillende uitvoeringen voor 2 tot 4 personen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met mogelijkheden tot het plaatsen van geschakelde of gestapelde woningen.

Wooncomfort

Er is gekeken naar het aantal personen op het minimale aantal vierkante meters. Het minimale wooncomfort voor de bewoners sluit hiermee aan bij het maximaal benutten van de beschikbare vierkante meters voor tijdelijke huisvesting. De woningen hebben een oppervlakte vanaf ongeveer 33 m² wat volstaat voor een woning voor één persoon of een eenoudergezin. De woning is op verschillende manieren in te delen zodat deze altijd past bij de persoonlijke behoeften van de bewoner.

De ‘Barli Base’ is een antwoord op de snel veranderende en toenemende vraag naar semipermanente woningen en tiny houses. Deze woningen zijn zeer duurzaam en hebben een exploitatieperiode van 15 tot 20 jaar. Barli kan de woningen snel produceren en plaatsen en LA | Architecten Ingenieurs zorgt voor de omgevingsvergunning en de aanpassing aan de omgeving op iedere specifieke situatie.

De Uitkijkwoning

De Barli Base Uitkijkwoning is een gezinswoning, bestaande uit twee bouwlagen met vaste binnentrap. De Uitkijkwoning heeft op de verdieping aan de voor- en achterzijde een vrije uitkijk op de omgeving.
Het uitgekiende programma is volledig gericht op de efficiëntie van bouwen en wonen. Met minimale leidinglengtes en minimale verkeersruimten. Standaard is de woning voorzien van twee slaapkamers op de begane grond. Het obstakelvrije woonoppervlak ligt volledig op de verdieping, maar daar is ook een mogelijkheid voor een derde slaapkamer.
Op de begane grond bevinden zich verder de badkamer, het toilet en de installatie. De footprint is 4,30 x 9,00 meter en de bouwkosten blijven onder de 70.000 euro.

Gerealiseerde Barli Base woningen

Ondertussen zijn er op verschillende plekken in Nederland al verschillende Barli Base-woningen geplaatst. Hieronder volgt een beknopt overzicht.

>>> CPO-woningen De Hopman, Aarle-Rixtel

>>> Barli Base studentenwoningen De Fuik, ‘s-Hertogenbosch

>>> Barli Base woningen Nico van der Horstpark, Leiden

>>> Barli Base Uitkijkwoningen Hoge Schaft, Houten

>>> Tijdelijk wonen in Uden

>>> Semipermanente woningen Stadlander

Wilt u de woning ‘Barli Base’ in werkelijkheid bezichtigen? Bij Barli in Uden staat een complete ingerichte woning tentoongesteld.

Meer informatie vindt u op de website van Barli Base en bekijk het inspiratieboek ‘Woningbouw in hout’ van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, waarin de Barli Base Uitkijkwoning als voorbeeldproject aan bod komt.

>>> Barli Base

>>> Inspiratieboek ‘Woningbouw in hout’