Nieuwbouw theater Noordkade, Veghel

Met de bouw van het theater Noordkade wordt het kunst en cultuurcluster steeds completer. Het kunst en cultuurcluster CHV Noordkade had al diverse vlakke vloer zalen die geschikt zijn voor allerlei soorten theater en muziekuitvoeringen. Maar een volwaardige theaterzaal was er nog niet. In een volwaardige zaal heeft het publiek vrij zicht op het podium omdat de zitposities oplopen. Het podium is bijna net zo groot als het zitgedeelte. De zaal met 659 stoelen kan naast theaterzaal ook prima dienst doen als congreszaal. Theater de Blauwe Kei gaat hier haar theaterprogramma verder vorm geven op de succesvolle wijze die we al jaren van het theater gewend zijn.

Totaalconcept voor een avondje uit

Het kunst en cultuurcluster samen met het foodcluster, de bioscoop en de diverse restaurants maakt dat er altijd reuring is op de CHV Noordkade. Hiermee wordt de Noordkade niet alleen het centrum voor kunsteducatie en opvoering. Maar een plek waar je altijd naar toe kunt gaan en waar altijd iets te beleven valt om zo ook een avondje uit spontaan vorm te geven. Stefan van de Ven van Noordkade Ontwikkeling bv zegt over het theater Noordkade het volgende: “We hebben de tijd gekregen om een goed doordacht ontwerp te maken. Eind 2017 branden de spots in het theater Noordkade en ontstaat een krachtige combinatie tussen cultuur en commercie.”

Samenwerking

Al sinds 2008 werken we onder de naam NPF Architects nauw samen met Kurt Gouwy om het hele gebied van CHV Noordkade vorm te geven. Daarmee werken we verder aan het masterplan die de architectencie voor dit gebied heeft gemaakt. We verzorgen o.a. de stukken voor de omgevingsvergunning en de technische tekeningen. En natuurlijk is bouwbedrijf Van de Ven de uitvoerende partij.

Werken aan een nog betere ontsluiting en beleving

Bij het nadenken over de functies die het food en cultuurcluster huisvest hoort natuurlijk een goede en prettige verkeersafhandeling. De voetganger kan straks een ommetje maken via de Noordkade naar het cluster en via een brug over het water naar de Zuidkade lopen. Hiermee wordt ook de link gelegd naar het Jumboterrein. Dat kan in de toekomst ook de vraag naar goed bereikbare parkeerplaatsen voor theater Noordkade en de rest van de Noordkade verder gaan invullen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen aan de Noordkade en heeft u zelf plannen voor herbestemming klein of groot? Neem dan contact op met Hans van den Tillaart via 0413-366711 of [email protected].

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Uitwerking ontwerp theater t.b.v. omgevingsvergunning
Bouwbedrijf Van de Ven
Januari 2017
December 2017
Uitvoering: Bouwbedrijf Van de Ven
Gebruiker: theater De Blauwe Kei