Mooiste gebouw van Oss is woning Horzak

Woning aan Laan der Bronstijd wint publieksprijs mooiste gebouw

De door ons ontworpen nieuwbouwwoning aan de Laan de Bronstijd in de wijk Horzak Oss heeft de publieksprijs gewonnen van de wedstrijd ‘Mooiste gebouw van Oss’. Deze zes-jaarlijkse wedstrijd is een initiatief van de Ontwerperskring Oss in samenwerking met het Brabants Dagblad. Zij willen hiermee de publieke belangstelling voor architectuur en de ruimtelijke kwaliteit van Oss prikkelen.

De verkiezing is nu voor de derde keer gehouden. De Ontwerperskring maakte daarbij een voorselectie van 26 gebouwen die in de afgelopen zes jaar in de gemeente Oss zijn opgeleverd. Daaronder zijn woonhuizen, bedrijfspanden, sportaccommodaties en andere openbare gebouwen. Stemmen op één van die gebouwen kon tot half september. Het gebouw met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Daarnaast is er ook een winnaar die door een onafhankelijke vakjury wordt bepaald.

Twee nominaties

Voor deze editie dongen er maar liefst 26 gebouwen mee naar de prestigieuze prijs. LA | Architecten Ingenieurs was zelfs met 2 plannen genomineerd. Eén daarvan was het in 2015 opgeleverde plan CPO De Rijt te Deursen. Het andere was de in 2013 opgeleverde woning Horzak Oss.

Winnaars Mooiste gebouw van Oss

De finale-avond zou eigenlijk al op 26 september zijn, maar in verband met het spoordrama heeft de organisatie besloten die uit te stellen tot 24 oktober.
De uitbreiding/renovatie van Museum Jan Cunen is toen bekend gemaakt als door de vakjury verkozen winnaar. De 1645 stemmers hadden bepaald dat de publieksprijs naar de door ons ontworpen woning aan de Laan der Bronstijd in Oss moest gaan. Zowel onze opdrachtgever als wij zijn daar zeer trots op.

Goed samenspel opdrachtgever architect

De wedstrijdorganisatie zegt over deze woning: “De winnaar is nog een verborgen parel in een woonwijk, maar wie weet wordt dat nu wel anders. Wie de woning ziet, zowel van binnen als van buiten, kan eigenlijk niet anders dan een beetje jaloers worden”. Maar de woning is nog meer het resultaat van goed samenspel tussen opdrachtgever en architect.

Meer weten over hoe wij in een perfect samenspel met u tot het mooiste resultaat voor uw plannen kunnen komen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 0413-366711 of mail naar [email protected].

Share