Van Texel tot Brunssum en van traditioneel tot circulair

Van Texel tot Brunssum en van traditioneel tot circulair

Van exterieur tot interieur, van traditionele tot circulaire bouw, van woning- tot utiliteitsbouw, van Hulst tot Groesbeek en van Texel tot Brunssum.

LA | Architecten Ingenieurs is van alle markten thuis en in het hele land actief. Geen uitdaging gaan wij uit de weg en voor elk huisvestingsvraagstuk bedenken wij een passende oplossing.

Een greep uit onze projectenportefeuille:

Renovatie Morres Meubelen, Hulst

In het zuidwesten van Nederland zijn velen vanuit het verleden bekend met woonboulevard ‘Morres Meubelen Hulst’. Opdrachtgever DMG vond dat deze woonboulevard, in navolging op woonboulevard Piet Klerkx in Waalwijk, aan een facelift toe was, want ook deze woonboulevard was sterk verouderd. De boulevard bestaat uit twee panden met daartussen een centraal plein waaraan de hoofdentrees van de beide formules zijn gesitueerd. De opdracht betrof het ontwerp voor enerzijds woonoutlet ‘Depot Zeven’ en aan de andere zijde woonwarenhuis ‘Morres Wonen’, met een wat luxere uitstraling.

>>> Renovatie Morres Meubelen, Hulst

Nieuwbouw circulaire villa, Friesland

In Friesland is de bouw van een circulaire villa in volle gang. In slechts drie weken tijd is de ruwbouw voor de villa vanaf de vloer t/m de kap circulair gebouwd. Een inspirerend voorbeeld, waarbij de materialen en grondstoffen herbruikbaar zijn en de prefab-onderdelen op de bouwplaats worden gemonteerd.

Interieurontwerp hoofdkantoor Vanderlande, Veghel

In mei 2014 zijn wij geselecteerd voor de integrale adviesopdracht voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor en bijbehorende parkeergarage. Daarbij zijn wij verantwoordelijk voor zowel het architectonisch ontwerp, als voor het Vanderlande-interieur en het landschapsontwerp.

Het interieurontwerp is een naadloze voortzetting van zowel het gebouwconcept als de uitwerking en materialisering. De dynamiek van het bedrijf, dat ook zijn vertaling vindt in het gevelontwerp, is het visitekaartje van Vanderlande. Deze dynamiek komt ook terug in het interieur en landschap.

>>> Interieurontwerp hoofdkantoor Vanderlande, Veghel

Transformatie villa, Groesbeek

Midden in het groen van het heuvelige landschap van Groesbeek stond een bungalow welke een opknapbeurt nodig had. Met een aantal geveldoorbraken en een facelift is het een moderne villa geworden die perfect past in zijn glooiende omgeving, energetisch weer up to date is en zo weer vele jaren voor veel woongenot kan zorgen.

Nieuwbouw B&B Hogeberg, Texel

B&B Hogeberg op Texel is geen gewone Bed & Breakfast: het hoort bij Yogacentrum Hogeberg en wordt gebruikt door mensen voor een meerdaagse retraite. Door het gebruik van natuurlijke materialen en een slimme indeling straalt het pand dezelfde rust en ruimte uit als waarvoor het gebruikt wordt.

Transformatie USAG, Brunssum

Op het voormalige NATO Industrial Complex van de United States Army Garrison (USAG) in Brunssum is een transitie gerealiseerd van de bestaande gebouwen. Uitgangspunt daarbij was om zoveel mogelijk van de bestaande gebouwen te hergebruiken. De bestaande loodsen, het grote voertuigonderhoudsgebouw en het terrein zijn herbestemd tot een facilitaire voorziening voor in de regio gelegerde Amerikanen en hun gezinnen.

>>> Transformatie en renovatie USAG, Brunssum

Mogen wij ook u inspireren? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking via [email protected] of via 0413 – 36 67 11.

Share