Transformatie theehuis De Nistel, Nistelrode

Voor de tuingroep van Stichting Recreatie voor het zorgenkind De Nistel mochten wij inventariseren hoe hun bestaande gebouw getransformeerd zou kunnen worden.  De tuingroep, waarin mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding werkzaam zijn, is gevestigd in natuurgebied de Maashorst te Nistelrode. Hun wens was om een theehuis met landwinkel te realiseren in deze fraaie omgeving.

Zelfwerkzaamheid

Het uitgangspunt bij De Nistel was om met minimale financiële middelen en de inzet van de tuingroep zelf, een gezellig en informeel theehuis te creëren. Voor de wandelaars en fietsers in het natuurgebied moet dit theehuis een welkome pleisterplaats zijn. Het bestaande gebouw diende daarvoor meer geopend te worden. De lichte scheidingswanden werden verwijderd en een nieuw entreeportaaltje werd toegevoegd.

Bij binnenkomst is direct het gehele theehuis te overzien, evenals de landwinkel en het bar-element dat zich daartussen bevindt. De ruimte is lichter, ruimtelijke en natuurlijker geworden. Daarvoor hebben we onder andere de spanten en kapconstructie geheel in het zicht laten komen. De bestaande haard, welke in de warmtebehoefte voor het gebouw voorziet, staat centraal in het theehuis en vormt ook de verbinding naar het terras.

De sanitaire voorzieningen en de keuken werden opgefrist met nieuw tegelwerk. De werkruimtes werden ook aangepakt zodat het geheel een eenduidige uitstraling kreeg.

Unieke plek De Nistel

Door de frisse kleuren en patronen in het interieur en de grote eigen bijdrage van de tuingroep, heeft het theehuis en de landwinkel een persoonlijk tintje gekregen. Zo is De NIstel een unieke plek in een prettige omgeving geworden.

Projectleider Gert-Jan van den Tillaart kan u helemaal bijpraten over hoe u ook zo’n prachtige transformatie kunt krijgen. Hij is bij het plan van De Nistel betrokken geweest vanaf het ontwerp, inclusief interieur, tot en met de bouwbegeleiding met oplevering. Neem vrijblijvend contact op via 0413-366711 of [email protected].

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering

Volledige opdracht inclusief interieur
Stichting recreatie voor het zorgenkind De Nistel.
2014
2015