Transformatie bungalow Beukelaar, Veghel

Transformatie bungalow tot duurzame woning

Na een zeer intensieve, goede voorbereiding en voorspoedige bouw is het project ‘transformatie bungalow’ aan de Beukelaar te Veghel afgerond. De bungalow, welke dateert uit de jaren 60, is getransformeerd tot een zeer moderne en duurzame bungalow. Een bungalow die weer volledig voldoet aan de vigerende eisen én aan alle wensen van de opdrachtgever.

Isolatiewaarde

Om de isolatiewaarde te verhogen en de gewenste installaties aan te kunnen brengen, is de keuze gemaakt om de begane grondvloer in zijn geheel te slopen. Daardoor kon er een nieuw isolatiepakket worden aangebracht, waarna de cementdekvloer is voorzien van slangen t.b.v. vloerverwarming. De oude spouwmuur werd geïsoleerd en de bestaande gevels zijn voorzien van gevelisolatie welke vervolgens afgewerkt is met gevelstucwerk. Verder is op het bestaande dak een nieuw isolatiepakket en bitumineuze dakbedekking aangebracht.

Binnenzwembad en sauna

Aan de voorzijde is de bungalow uitgebreid. In de nieuwe aanbouw zijn een binnenzwembad en een sauna aangebracht. De aanbouw is als het ware ‘zwevend’ aangebracht door de op begane grondniveau geplaatste raamstroken. De installaties voor het zwembad, zoals de cv, luchtbehandeling en de zwembadinstallatie worden in de bestaande kelder gepositioneerd.

Duurzame bungalow

De woning is zeer duurzaam. De bungalow is voorzien van een lucht-waterwarmtepomp, vloerverwarming en luchtbehandeling. Aanvullend zijn er pv-panelen op het hoogstgelegen dak aangebracht.
De materialiseren van de gevels bestaat hoofdzakelijk uit gevelstukwerk, aluminium gevelkozijnen en bekleding van Anthra-zink.

Bouwbegeleiding

Het fijne van deze opdracht is dat wij vanaf het ontwerp tot en met de oplevering bij het plan betrokken mochten zijn. Het grootste voordeel voor de opdrachtgever is daarbij, dat hetgeen wat in het ontwerp als belangrijk is bestempeld, door onze bouwbegeleiding ook in de uitvoering bewaakt kan worden.
Rondom de bouwvak was het casco nagenoeg gereed en werden de aluminium kozijnen aangebracht. Wij hebben er zorg voor gedragen dat de opdrachtgevers na een voorspoedige bouwperiode konden gaan genieten van deze geweldige bungalow, zoals die in de ontwerpfase al samen met hen is bedacht.

Vraag onze projectleider Gert-Jan van den Tillaart maar eens naar wat onze bouwbegeleiding voor u aan voordelen kan opleveren. Hij is te bereiken via 0413-366711 of via [email protected].

Publicatie in The Art of Living

De transformatie van deze jaren ’60 bungalow naar een droomwoning is prachtig in beeld gebracht voor publicatie in de editie mei 2018 van magazine The Art of Living. “Iedere dag genieten wij van onze prachtige woning,” aldus de trotse eigenaren.
Bekijk hier de publicatie http://online.fliphtml5.com/lznk/miql/#p=104

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp en bouwbegeleiding
Particulier
April 2017
Oktober 2017
Uitvoering: Bouwbedrijf Gebroeders Kanters