Semipermanente woningen Stadlander

De locatie voor deze semipermanente woningen van woningcorporatie Stadlander is gelegen in een deels nieuwgebouwde en deels bestaande wijk. De vraag vanuit de opdrachtgever was een combinatie tussen een- en tweekamerwoningen te realiseren van ca. 25 m² en 35 m². In totaal zijn er 48 woningen, waarvan 24 eenkamer- en 24 tweekamerwoningen.

Het ontwerp is in samenwerking met Barli B.V. ontstaan, waarbij LA | Architecten Ingenieurs het esthetische deel voor dit plan ontworpen heeft. Het is een stapeling en schakeling van een- en tweekamerwoningen, de ‘Barli Base’, waarbij iedere woning een eigen terrasje aan de voorzijde heeft. Door de plaatsing van de verschillende blokken op de locatie ontstaan er prettige tussenruimtes waarin de terrasjes en groen zijn aangelegd. Er is een speelgebied voor kinderen, een jeu-des-boulesbaan en op verschillende plekken zijn bankjes en picknicktafels geplaatst. De grote wadi aan de voorzijde zorgt voor een rustige uitstraling met veel groen rondom de woningen.

De Barli Base is een woning die prefab te leveren is en heeft een exploitatieperiode van ongeveer 20 jaar. Het biedt een fraaie, snelle en praktische woonoplossing voor woonurgenten.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Semipermanente woningen Stadlander
Stadlander
2016
Helaas geen vervolg
Barli B.V.