Renovatie commerciële plint, appartementen en bedrijfspand Hoogstraat 15, Veghel

Het plan omvat de renovatie van Hoogstraat 15 in Veghel tot tien appartementen, een fysiopraktijk en een kantoorruimte die wij zelf gaan betrekken.

Van oorsprong stond er aan Hoogstraat 15 een statig herenhuis. In de jaren 60 is daar een winkelpand met 4 etagewoningen voor gebouwd.
Later is op het achterterrein ook nog een kantoor met bedrijfsloods gerealiseerd.
Het bedrijfspand is niet meer in gebruik en ook de winkel staat al een enige tijd leeg. Om die leegstand en mogelijke verpaupering aan te pakken wordt de gehele locatie nu gerenoveerd.

Oud en nieuw komen samen

Het herenhuis maakt plaats voor de uitbreiding van de commerciële plint met daarboven 6 nieuwe appartementen. De appartementen zijn verschillend van formaat, maar beschikken allemaal over een balkon en uitzicht op rivier de Aa.
De bestaande appartementen aan de voorzijde worden opnieuw ingedeeld. Daarbij wordt de bestaande trappenhal gehandhaafd. Daar worden zowel de bestaande als de nieuwe appartementen op ontsloten.

De bestaande voorgevel aan de Hoogstraat wordt getransformeerd en krijgt een nieuwe identiteit. Waarbij het Frame de verschillende onderdelen met elkaar verbindt en samenhang creëert.

Van het vrijstaand bedrijfspand wordt het casco gehandhaafd. Het krijgt een uitbreiding en nieuwe gevels die voldoen aan de huidige isolatie-eisen. Het pand wordt heringericht tot fysiopraktijk.

Parkeren vindt, veel meer dan voorheen, plaats op het achterterrein. Dit achterterrein wordt daarvoor opnieuw ingericht. De ecologische zone zal daarbij worden benut als groene overgang naar het altijd in beweging zijnde water van rivier de Aa.

Verbouw- of renovatieplannen?

Heeft u ook verbouw- of renovatieplannen? Kom dan vanaf december 2021 kijken op onze nieuwe kantoorlocatie. Of neem nu alvast vrijblijvend contact op met ons op via [email protected] of via 0413 – 366 711. Wij bespreken graag met u wat voor u de mogelijkheden zijn.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp en engineering renovatie Hoogstraat 15, Veghel
Vudel Invest BV
2020
Eind 2021
LA | Architecten Ingenieurs
FysioMaatwerk