Nieuwbouw zorgappartementen Amarant Hellebaardlaan, Zeeland

In de nieuwbouwwijk Repelakker te Zeeland hebben we voor Amarant een speciaal woongebouw ontworpen. In dit gebouw bevinden zich twee woonclusters van 8 zorgappartementen met een gemeenschappelijke leefruimte ten behoeve van begeleid wonen voor verstandelijk beperkten. Voor de zeer zelfstandig wonende doelgroep zijn er ook nog vier zelfstandige appartementen.

Het ontwerp is zo opgezet dat door de schaal en dakvorm van de gebouwkoppen een aansluiting met schaal en hoofdvorm van de omliggende nieuwbouwwijk is gezocht, terwijl naar de wadi en de kinderboerderij het complex zich duidelijk als één coherente massa manifesteert. Het gebouw is opgetrokken uit een robuuste, levendige handvormsteen. De grotere en kleinere gevelopeningen zorgen voor de juiste geledingen in het geheel.

In de opbouw van het ontwerp is er rekening mee gehouden dat in de toekomst de zorgappartementen samengevoegd kunnen worden tot grotere ‘gewone’ appartementen, hierdoor is ook bij veranderde omstandigheden het complex langdurig exploitabel.

Voor meer informatie aangaande dit project bel gerust 0413-366711

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp renovatie met nieuwbouw kantoor
AREA Wonen
2012
2013
constructief advies: Verhoeven en Leenders
bouwfysisch advies: Nelissen Ingenieursbureau
uitvoering: Bouwbedrijf Wagemakers
interieur: Roos Hessels