Nieuwbouw woningen CPO De Rijt, Deursen

Samen bouwen met andere particulieren, waardoor de bouwkosten laag blijven. Dat is de doelstelling voor elke CPO-vereniging. De leden van CPO De Rijt hebben daarmee naar volle tevredenheid, zo ook hun eigen boerenerf gecreëerd. Grote rijwoningen van ruim 400 m³ met nog geen ton aan bouwkosten. En een vrijstaande woning met inpandige garage van 900 m³ voor nog geen 2,5 ton. Dat is wat we gezamenlijk hebben weten te realiseren in een nieuw plan te Deursen, gemeente Oss.

Moderne vertaling

Een moderne vertaling van het traditionele boerenerf. Dat was als thema vanuit de gemeente Oss meegegeven aan de 9 kopers van de bouwgrond die een bestaand stallencomplex ging vervangen. Luisterend naar de wensen van de leden van CPO De Rijt en met dat thema in het achterhoofd, zijn de ontwerpen van de 4 verschillende woningtypen gemaakt. Alle woningen hebben een uniek, divers en individueel karakter. Maar ze vormen samen één geheel.
Klassieke thema’s komen in een abstractere vorm opnieuw terug. Rondom een gezamenlijk erf bevinden zich de schuurwoningen en de hoofdwoning. Deze laatste heeft, naast een oriëntatie op het erf ook een oriëntatie op de Dorpenweg. Door middel van zichtlijnen houdt het erf van CPO De Rijt contact met het omringende landschap.

Natuurlijke en kwalitatieve materialen zoals hout, baksteen, zink en keramische pannen sluiten mooi aan bij het groene landschap waarin het erf ligt. Bij enkele woningen zijn ook zonnepanelen geïntegreerd in het dak.

Traject CPO De Rijt

Het gehele traject van de ontwikkeling van CPO De Rijt is een intensief traject geweest. Zeker voor de leden zelf. Van het opzetten van een CPO-vereniging, de aankoop van de gronden, het bouwrijp maken, je eigen woning mee ontwerpen tot en met de bouw met de oplevering.
Met de juiste partijen erbij, is dat tot volle tevredenheid gerealiseerd. Ieder lid heeft zelfs zijn individuele wensen en ideeën kunnen inbrengen in het ontwerpproces. Daardoor heeft ieder zijn eigen identiteit kunnen geven aan zijn/haar woning. Ondertussen werd wel door ons de samenhang met het geheel bewaakt.

Juiste balans gevonden

Voor een CPO-project is veel onderlinge afstemming nodig om de juiste balans te vinden in die wensen en de samenhang. Maar daar zijn wij voor.
Natuurlijk willen wij ook graag samen met u, voor uw project de juiste balans vinden van esthetica, functionaliteit, budget en duurzaamheid. Neem daarvoor vrijblijvend contact op via 0413-366711 of [email protected]. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor uw (CPO-)plan.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Volledige opdracht
CPO Vereniging De Rijt
2013
2015
kopersbegeleiding: BIEB
uitvoering: Bouwbedrijf van Stiphout
constructief advies: Adams Bouwadviesbureau