Nieuwbouw woningen, appartementen en commerciële ruimten Brouwhuis, Schijndel

De locatie van Het Brouwhuis Schijndel ligt aan één van de oude linten van Schijndel. Er is voor dit nieuwbouwplan op een passende manier aansluiting gevonden met de omliggende bebouwing. Aan de hoofdroute is er een forse massa geplaatst met appartementen en commerciële ruimte. Daarachter zijn de kleinschaligere de woningen gesitueerd.
Traditionele massa’s welke opgaan in de omgeving, maar de geleding en vormgeving van de details zijn hedendaags. De plasticiteit van de gevel wordt door de verschillende neggediepten en kaders versterkt. Het spel wat ontstaat tussen het materiaal en de schaduw geeft het project een zeer eigen karakteristieke uitstraling. Hierdoor is het herkenbaar in zijn omgeving zonder uit de toon te vallen.

De materialisatie speelt bij de verschijningsvorm een grote rol. Er is gekozen om het aantal materialen zoveel mogelijk te beperken. De bouwstoffen zijn milieuvriendelijk en puur. Dit geeft het gebouw een gestileerde indruk zonder dat het saai wordt.

Opdracht

Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Appartementengebouw met 9 appartementen en 2 commerciële ruimten (tandartsenpraktijk en advocatenkantoor) 3 vrijstaand geschakelde woningen, 2 tweekappers en 12 rijwoningen.
Bouwbedrijf Timmers B.V. / Van Wijnen Zuid B.V.
Begin 2011
Eind 2011 / begin 2012
Uitvoering Bouwbedrijf Timmers B.V. / Van Wijnen Zuid B.V.
Constructeur Goudstikker-de Vries