Nieuwbouw woning Wethouder Donkerstraat, Mariaheide

Particuliere woning Weth. Donkerstraat, Mariaheide

Deze woning is gerealiseerd in het buitengebied aan de rand van Veghel. Een hele mooie, maar ook kwetsbare locatie, uitgangspunt is dat de woonfunctie te gast is in een landschap waarin bestaande kwaliteiten en cultuurhistorie duurzaam verankerd zijn. De landelijke sfeer wordt benut en de nieuw gebouwde woning versterkt en verrijkt het landschap.

De architectuur is van deze tijd met onderdelen die we vanuit de bouwhistorie als duurzame stijlelementen kunnen zien. Het is een schuur met de allure van een villa, die enerzijds bescheiden, eenvoudig, sober gedetailleerd en subtiel ingebed in het landschap is, maar anderzijds de kracht bezit van een geslaagd idee welke consistent is doorgevoerd. Een woning die de tand des tijds kan doorstaan met een gebiedsgebonden stevigheid die door de bewoners blijvend zal worden gewaardeerd.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp particuliere woning in buitengebied
Particulier
2003
2005
Bouwbedrijf van de Ven