Nieuwbouw Villa Lijsterlaan

Een bijzondere opdracht: het ontwerpen van een woonhuis voor drie generaties, de zogenaamde meergeneratiewoning.

Het woonhuis heeft een duidelijk gezamenlijk deel in het midden, waar zich de entree en keuken bevinden. Van daaruit gaat men naar twee ‘vleugels’ van het woonhuis, enerzijds een woongedeelte voor de ouders en aan de andere zijde het woongedeelte voor het gezin.

Vormgeving en materialisatie

Het geheel is vormgegeven in moderne architectuur. Strakke lijnen, grote gevelopeningen en eigentijdse materialen.
Zo zijn de gevels van één van de vleugels opgebouwd uit beton, de andere uit gelijmde, zwarte bakstenen met daar bovenop een wit gestuukt blok waar zich de slaapkamers van het gezin bevinden.

Toppunt

Een van de toppunten is het ontwerp van de trap, midden in het woonhuis. De betonnen treden lijken te zweven tussen de gestuukte en de glazen wand.

Een heel bijzonder woonhuis dat verscholen ligt in het bos en daarmee zijn schoonheid voor een ander verbergt. Maar eenmaal gezien is nooit meer vergeten!