Nieuwbouw woning Stationsstraat, Veghel

De woning is gesitueerd aan de Stationsstraat Veghel, een historisch lint met een rijke bebouwing van voornamelijk woningen uit de jaren 20-30. Aan de achterzijde maakt het perceel deel uit van een eeuwenoude kloostertuin en wordt het doorsneden door een even oude gracht.

De massa van de woning is sterk gelede en heeft bijzondere gedetailleerde sculpturaal vormgegeven gevels. Ook de met stucwerk afgewerkte overstekken zijn beeldbepalend. Dit leidt, tezamen met de zorgvuldig toegepaste natuurlijke materialen (baksteen, natuurleien en hout) in combinatie met de aanwezige natuurlijke elementen tot een hedendaags harmonieus verrijkend beeld met veel respect voor de omgeving.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Riante woning met bijgebouw en parkeerkelder
Particulier
2005
2007
aannemer: Bouwbedrijf van de Ven
stucwerk: Stukadoorsbedrijf De Groot