Nieuwbouw woning Soeloop, Heesch

Deze vrijstaande woning aan de Soeloop Heesch heeft een hoofdmassa met verdieping en kap. In de platte aanbouw zijn de keuken en de carport gesitueerd. De grote glaspartij in de achtergevel is gericht op het zuidwesten en geeft de woning een open karakter. Door deze glaspartij maakt de woning optimaal gebruik van passieve zonne-energie. Mogelijke, te grote, zonbelasting wordt voorkomen door het zonnescherm in het dakvlak.
De woning heeft een vloeroppervlak van ca. 245 m2, verdeeld over de kelder, begane grond en 2 verdiepingen. Door de split level op de begane grond heeft de woning een extra speels karakter gekregen.

Ontwerpkeuzes Soeloop Heesch

In samenspraak met de opdrachtgever is gekozen voor een woningmassa met een zadeldak welke parallel loopt aan de weg, een platte aanbouw met daarin de keuken en de carport. De kleurstelling van de woning is overwegend wit met houten delen in de platte aanbouw. Samen met de zinken raamelementen in de voorgevel en dakranden, resulteert dat in een moderne, strakke woning. De woning is voorzien van een lucht-waterwarmtepomp en PV-panelen op het deel met plat dak. Dit alles maakt de woning energieneutraal. Daarvoor is de beschikbare subsidie verkregen.

Beeldbepalend elementen

Om de hoge raampartijen in de woonkamer, in combinatie met de ramen op de verdieping, zijn beeldbepalende zinken kaders aangebracht. Deze geven de woning een eigentijds karakter en bieden uitzicht op het natuurgebied aan de Soeloop Heesch. De straatgevel is bewust geslotener gemaakt aan de openbare ruimte, zodat het zicht naar binnen minder direct is. Aan de achterzijde is er juist veel glas toegepast, waardoor de tuin als het ware doorloopt in het huis. De sfeer van de natuur en de jaargetijden zijn daardoor direct voelbaar.

Tussen de tuin en de keuken is een overkapping gemaakt als overgang. Hierdoor ontstaat buiten ook een mooie verblijfsruimte. “Beleving en sfeer zijn belangrijke uitgangspunten geweest voor dit concept. Voelen dat je vrij en buiten woont, zonder dat de privacy wordt aangetast“, aldus de tevreden bewoners.

De vrijstaande berging is uitgevoerd in materialen die ook in de woning zijn gebruikt, waardoor deze een eenheid vormt met de woning.

Persoonlijk ontwerp

Voel u vrij om te informeren hoe wij samen met u ook uw persoonlijk ontwerp tot een fijne woning kunnen omzetten. Bel 0413-366711 of mail naar svdb@la-architecten.nl en ontdek wat uw mogelijkheden zijn.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp, bestek en werktekeningen nieuwbouwwoning
Particulier
Najaar 2016
Begin 2018
Constructief advies: Constructiebureau C.A.M. Vermeij
Uitvoering: Aannemersbedrijf P. van Driel