Nieuwbouw woning Scheifelaar, Veghel

Deze woning Scheifelaar heeft als één van de eerste woningen op plan Scheifelaar II in Veghel een voorbeeldfunctie qua beeldkwaliteit van deze wijk. Deze woning van 950m³ heeft de mogelijkheid voor 6 slaapvertrekken, waarvan 2 op de begane grond, en een ruime woonkamer met keuken en bijkeuken. Een levensloop bestendige woning met een efficiënte compacte functie indeling.

Ontwerp keuzes

Aan de hand van de programmatische en stedenbouwkundige eisen is er gekozen voor een woningmassa met een zadeldak dat parallel loopt aan de weg. De kleurstelling van de woning is overwegend bruin met een vleugje rood en antraciet. Samen met de houten gevelelementen resulteert dat in een moderne woning met een landelijk cq dorps karakter.

Beeldbepalend element woning Scheifelaar

De grote opening bij de voordeur geeft veel licht en zicht voor de trappartij en de hal en is een beeldbepalend element voor de woning. De gevel is bewust geslotener gemaakt aan de openbare ruimte, zodat het zicht naar binnen minder direct is. Aan de achterzijde is er juist veel glas toegepast, waardoor de tuin doorloopt in het huis. De sfeer van de natuur en de jaargetijden zijn daardoor direct voelbaar. Tussen de tuin en binnenruimte is er een overkapping gemaakt als overgang. Hierdoor ontstaat er buiten ook een mooie verblijfsruimte. Beleving en sfeer zijn belangrijke uitgangspunten geweest voor dit concept. Voelen dat je vrij en buiten woont zonder dat de privacy wordt aangetast.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp en bouwbegeleiding nieuwbouw woning
Particulier
2011
2013
Constructief advies: Bekendam & Partners
Uitvoering: Bouwbedrijf Teunissen