Nieuwbouw woning Horzak, Oss

Een woning is zeer persoonlijk. Je moet elkaar begrijpen om tot het beste resultaat te komen en dat vergt een goed samenspel tussen architect en opdrachtgever. Dat is zeker gelukt bij de woning aan de Laan der Bronstijd in wijk Horzak in Oss. Gezien het snelle ontwerpproces, lagen we geheel met elkaar op één lijn. De voorstellen en wensen sloten bijna naadloos op elkaar aan.

Vanaf de eerste schets waren we binnen een week akkoord met het ontwerp van LA | Architecten Ingenieurs”.

Veel licht en zicht

De woning is gesitueerd op een laarsvormig kavel met het bouwblok in het voetgedeelte van de laars. Om het huis onderdeel te laten zijn van de straat, hebben de massavorm en de gebruikte materialen de vormentaal en eigenschappen van de overige woningen in de straat. Echter zijn de opening en gelding geheel op een eigen wijze geformuleerd in de gevel. Veel licht en zicht is hier het credo. Daardoor kan men in elke hoek van de woning genieten van de tuin en de ruimte achter de woning. De zichtlijnen zijn onderdeel van de vormgeving en geven deze woning haar karakter.

Aan de straatzijde liggen het kantoor en de speelkamer, met daarachter de woonruimte en de keuken. Op de verdieping liggen de slaapkamers, badkamer en waskamer. Het interieur heeft een open verbinding met de verdieping. Dat geeft het woongedeelte en de keuken een luchtige beleving. Samen met het zicht op de tuin, vormt dat een ruimtelijk optimum.

De terugliggende onderdelen in de gevel, zoals de carport en de puien, zijn in wit stucwerk uitgevoerd. Daarmee ontstaat er een overgang tussen de binnen- en buitenruimte. De grote glazen puien zijn als een hybride systeem uitgevoerd en maken de ruimten kolomvrij. De aan de achterzijde gesitueerde terrasoverkapping is als integraal element opgenomen in de vormgeving. Zo ontstaat er een helder totaalbeeld. Samen met het stootvoegloze metselwerk met terugliggend voegwerk, wordt de horizontaliteit geaccentueerd. Het dak heeft twee prominente dakkapellen die in blank hout zijn uitgevoerd. Alle andere openingen zijn uitgevoerd in dakramen, zodat de dakvorm gaaf blijft.

Horzak Oss, mooiste gebouw van Oss

Op 24 september 2018 mocht de opdrachtgever met projectarchitect Anthony Litjes de publieksprijs van ‘Mooiste gebouw van Oss’ in ontvangst. Deze wedstrijd van Ontwerperskring Oss in samenwerking met het Brabants Dagblad wordt eens in de zes jaar gehouden. Uit de 26 genomineerde gebouwen heeft het publiek deze woning aan de Laan der Bronstijd in Horzak Oss verkozen tot mooiste gebouw van Oss. Zowel de opdrachtgever, als wij als betrokken architect, zijn daar zeer trots op!

De winnaar is nog een verborgen parel in een woonwijk. Wie de woning ziet, zowel van binnen als van buiten, kan eigenlijk niet anders dan een beetje jaloers worden” aldus de wedstrijdorganisatie.

Wordt ook uw gebouw het mooiste?

Graag maken wij ook voor u uw mooiste gebouw, geheel naar uw wensen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op om te horen hoe we dat voor u kunnen doen. Bel 0413-366711 of mail bijvoorbeeld projectarchitect Anthony Litjes.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp nieuwbouwwoning
Particulier
2011
2013
Constructeur: Ulehake
Uitvoering: Bouwbedrijf Van Peer