Nieuwbouw woning De Haag, Veghel

Deze woning aan De Haag valt op tussen de overige, vrij donkere en sobere woningen in dit gebied. Deze rood-oranje schuurwoning in Veghels Buiten is een vrolijk en opgewekt accent. Dat zegt ook zeker wat over de persoonlijkheid van de bewoners ervan. Het jonge stel heeft vanaf het begin al een duidelijk beeld gehad van hoe zij graag zouden willen wonen in Veghel: een compacte en duurzame woning, geen overdreven design maar wel modern en licht.

“We hebben voor LA | Architecten Ingenieurs gekozen omdat we een huis wilden en geen tekening. Aan de mensen van LA | Architecten Ingenieurs hadden wij geen architect die zijn eigen ding doet of alles maar klakkeloos overneemt, maar een echte sparringpartner.” 

Vertaling van wensen

De vertaling van hun wensen resulteerde in een houtskeletbouwwoning. Daarbij zijn zowel voor het dak als voor de gevel dezelfde geïsoleerde dakelementen gebruikt. Hierdoor bestaat bijna de volledige wanddikte uit isolatiemateriaal en kon de woning door prefabricage ook snel worden gebouwd. Door de dakpannen, in een genuanceerde kleursamenstelling, op zowel het dak als tegen de gevel toe te passen, heeft de woning een warme natuurlijke uitstraling gekregen.

Slim gebruik van de zon

Door de grote hoeveelheid (triple) glas is er een grote interactie met de op het zuiden gelegen tuin en wijdse omgeving. Dankzij de luifel, welke ook in de gevel een duidelijk accent legt op de leefkeuken, wordt in de winter optimaal gebruik gemaakt van zonnewarmte. En in de zomer wordt daarmee de warmte buiten gehouden.

Uw eigen De Haag in Veghels Buiten?

Naast deze zeer tevreden nieuwe bewoners aan De Haag in Veghels Buiten, hebben wij meer woningen in dit plangebied mogen realiseren. Benieuwd welke dat zijn? Of zelf interesse naar een echte ‘sparringspartner’? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Kijk voor meer inspiratie over het wonen in Veghels Buiten op de pagina ‘Wonen in Veghels Buiten’.

>>> Wonen in Veghels Buiten

>>> Impressie van woning De Haag – Veghels Buiten

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Volledige opdracht
Particulier
2015
2016
Constructief advies: Bekendam & Partners
Uitvoering: Bouwbedrijf Willem Verbakel