Nieuwbouw woning Abdijstraat, Heeswijk

Moderne vertaling Abdijstraat Heeswijk

Gelegen aan de Abdijstraat Heeswijk, direct naast de abdij aan de rand van het dorp, stond de sterk verouderde woning die door deze nieuwe woning is vervangen. Historische elementen van de overige woningen aan het dorpslint hebben in deze woning een moderne vertaling gekregen. De voorgevel van baksteen vormt samen met de keramische pan een dekentje over de gestucte hoofdmassa. Ter plaatse van de entree onderbreekt het zinken kader het langgerekte volume. De beweging die is ingezet door het dekentje over de hoofdmassa, wordt ook opgepikt door de aanbouw waardoor de woning door middel van de carport aan het schuurtje wordt verbonden. De omarming die de woning, carport, schuurtje en tuinmuur samen creëren is een knipoog naar de naastgelegen abdij en zorgt tevens voor de nodige privacy en beschutting.

Levensloopbestendige woning

In deze levensloopbestendige woning is de nadruk gelegd op de keuken, waar de familie het grootste gedeelte van de tijd verblijft. Door de extra hoogte, de royale lichtinval en de vide wordt deze ruimte beleefd als het hart van de woning en de ommuurde buitenruimte.

Deze woning kent vele niveaus van openbaar en privé. De slaapkamers en badkamers liggen achter voornamelijk gesloten gevels. De woonkamer heeft veel privacy naar de straatgevel, zonder verlies van uitzicht. En via een geregisseerde uitzichtlijn over de vijver in de tuin, kijkt men door de tuinmuur naar de boomgaard.

Ontmoetingsplek

De keuken is dé ontmoetingsplek in dit huis. Hier komt men via de voor- of achterdeur binnen en via deze ruimte wordt de woonkamer en de verdieping  bereikt. Ook de buitenruimte is verdeeld in een besloten gedeelte binnen de muren en een minder privé deel richting het landschap. Op deze manier wordt de privacy gewaarborgd maar zijn er steeds wisselende zichtlijnen naar het omringende landschap.

De woning is all-electric en heeft dus geen gasaansluiting. De dakplaten van vlas zorgen voor een goede isolatie terwijl het ademend vermogen optimaal blijft, waardoor de woning niet alleen een heel prettig binnenklimaat heeft, maar ook nog eens heel gezond is.

Perfect passend

Deze nieuwe woning past perfect in de Abdijstraat Heeswijk. Maar hij past zeker ook perfect bij de wensen van de uitermate tevreden bewoners.
Neem vrijblijvend contact op met één van onze architecten om te beluisteren hoe ook uw plan prefect bij uw situatie kan passen. Wij zijn per telefoon bereikbaar via 0413-366711 of per mail via info@la-architecten.nl

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Volledige opdracht
Particulier
2014
2017
aannemer: Bouwbedrijf Willem Verbakel