Nieuwbouw stijlvolle woning Scheifelaar, Veghel

Deze stijlvolle woning Scheifelaar maakt als eerste woning in deelplan 4 ‘Landelijk Wonen’ van Scheifelaar II direct een statement voor deze wijk. De woning van 1780 m³ is opgebouwd uit een hoofdmassa en twee zijvleugels, waarin zich de carport/berging en woonkamer bevinden. Vanuit stedebouwkundig oogpunt is gekozen voor een zadeldak welke parallel loopt aan de weg. De hoofdmassa biedt ruimte aan een royale keuken, een speelkamer en een werkkamer op de begane grond en vier slaapkamers, een dressingroom, twee badkamers en een was-/strijkkamer op de verdieping en op zolder nog een mogelijkheid tot twee slaapkamers.
De zijgevel van de carport verbindt het woonhuis aan het bijgebouw (340 m³) met terrasoverkapping en het zwembad. Tevens zorgt deze tuinmuur voor de nodige privacy en windluwte. Door deze omarming van de tuin loopt binnen en buiten in elkaar over en voelt de tuin als een onderdeel van de binnenruimte.

Deze stijlvolle landelijke woning in rode en bruine baksteen krijgt door haar indeling en elementen in antraciet zink een moderne uitstraling en biedt veel privacy. Maar de woning geeft geen gesloten indruk vanuit de omgeving. De woning is ruimtelijk en licht, maar blijft heel knus en spannend. Deze woning, voorzien van domotica, is ondanks de aanwezigheid van een verwarmd zwembad toch erg energiezuinig door de warmtepomp en de goede isolatie.

Opdracht
Opdrachtgever
Start project
Oplevering
Partners

Ontwerp en bouwbegeleiding nieuwbouw woning
Particulier
2011
2014
Constructief advies: Goudstikker-de Vries
Uitvoering: Bouwservice Liempde